Интернет реклама УБС

12.03.13

Vanco може вкласти в розвідку Прикерченської ділянки $ 1 млрд

152779Глава Vanco Prykerchenska Джеймс Баун заявив, що сума інвестицій Vanco в розвідку Прикерченської ділянки за 8 років може скласти 1 млрд дол Про це він повідомив в інтерв'ю РБК.
"300 млн доларів - це тільки протягом перших трьох років. Загалом розвідка може тривати 8 років і ця сума інвестицій може скласти близько 1 млрд доларів. І якщо будуть зроблені комерційні відкриття, як ми на це розраховуємо, то в такому випадку будуть додаткові інвестиції, які складуть приблизно 15-20 млрд доларів для успішної розробки і видобутку з комерційних відкриттів ", - заявив Баун.
Він також зазначив, що на даний момент Vanco "абсолютно впевнена у відносинах з українським урядом".
Нагадаємо, 11 лютого 2013 Кабінет міністрів України скасував розпорядження від 21 травня 2008 р. № 740 "Про припинення угоди між Кабінетом міністрів України і компанією Vanco International Ltd. Про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря.
Найбільший вертикально інтегрований енергохолдинг України "ДТЕК", контрольований Ринатом Ахметовим, купив 27 листопада 2012 Vanco Ukraine Ltd (Британські Віргінські острови).
Vanco International, 100%-няя "дочка" компанії Vanco Energy Company (США). 19 жовтня 2007 Кабінет Міністрів України і компанія Vanco International ltd (США) підписали угоду про розподіл продукції з Прикерченської ділянки континентального шельфу Чорного моря. Пізніше компанія Vanco International передала права за цією угодою новій компанії Vanco Prickerchenska, зареєстрованій на Британських Віргінських островах. У квітні 2008 року Мінприроди України позбавило Vanco Prykerchenska ліцензії на розробку шельфу, а в травні Кабмін (яким вже керувала Юлія Тимошенко) вийшов з угоди з Vanco.

Немає коментарів:

Дописати коментар