Интернет реклама УБС

04.03.15

Виховання дитини в перший рік життя. Поради психологів

Маленька дитина приносить в дім величезну радість. З плином часу вона починає все більше розуміти, сприймає все по-своєму, проявляє зворушливу турботу про близьких. У той же час молодим матусям слід не забувати про головні правила виховання малюка. Декілька простих порад від психологів. 
Дитина повинна їсти самостійно. Розважаючи малюка під час їжі, ви розбестите його, і потім буде складно привчити дитину їсти без вашої присутності.
Багато мам вважають показником розвитку те, як і в якому віці їх дитина почала повзати. Але це помилкова думка. В основному діти починають повзати вже в 6-7,5 місяців. Деякі відразу стають на ніжки і починають пересуватися від дивана до крісла. Чи буде малюк повзати - це його особиста справа.
Привчити дитину проситися на горщик - одне з перших важливих завдань. Процес «великих» і «маленьких» справ потрібно поєднувати з яким-небудь словом. Дитина до цього звикне, якщо мама це слово буде чітко повторювати, саджаючи дитину на горщик.
З часом малюк починає усвідомлювати, що за межами манежу існує величезний світ, з яким хочеться познайомитися, але перед ним перепона. Манеж потрібен більше мамі для зручностей, ніж дитині. 15-20 хвилин - це максимум, який здатна витримати здорова дитина в манежі. І пам'ятайте про ймовірність втечі! Кмітливий малюк здатен перелізти через перешкоду, забравшись на іграшки.
Читання - невід'ємна частина розвитку дитини. Читати або просто розмовляти з малюком необхідно з моменту зачаття! З 6-го місяця дитина звертає увагу на слова, які ви йому читаєте, на ілюстрації. Пам'ятайте, малюк запам'ятовує і буде повторювати не те що ви йому говорите, а те, що ви самі робите. Читайте книгу в його кімнаті, тримайте книгу в руках у нього на виду. Але не залишайте поруч з дитиною - вона буде безжалісно пом'ята, забруднена і розірвана.
У певному віці дитина починає розуміти деякі прості вимоги. Але це зовсім не означає, що він буде їх виконувати. Не варто дражнити дитину, це виховує в ньому впертість.
Якщо дитина потягне рученята до небезпечної іграшки, спокійно відмовте йому в проханні і поясніть чому, щоб малюк знав, що його не обманюють.
Перше, чим вчиться володіти дитина, - це плач. Якщо малюк не плаче і не кричить, похваліть його. Тоді він зрозуміє, що ви охоче виконаєте його побажання, виражене не криком, а рученятами і посмішкою.
Катерина КУПРІЄНКО

Немає коментарів:

Дописати коментар