Интернет реклама УБС

17.05.15

Корупція в Україні – хто отримує гроші?

Корупція в Україні – загроза національній безпеці. Саме слово «корупція» означає зловживання. Використання посадових можливостей на користь приватних інтересів одних, та на шкоду приватних інтересів інших. На сьогоднішній день корупція в Україні має кризовий характер, а отже ситуація значно загострилась, незважаючи на всі спроби українців протистояти корупційному прогресу. Криза культури громадян, зокрема, соціальної, економічної, правової та моральної – призвела до кризи українського суспільства. Працює закономірність: «Яка соціальна культура громадян – таке й суспільне життя».
Переконалася в цьому одна з колишніх співробітників столичного районного центру для дітей та молоді з функціональними обмеженнями. І ось що вона розповіла:
«Директор та адміністратор Центру, де я працювала останні 6 місяців (з жовтня по квітень), використовують корупційні схеми. А саме:
- Приймають на роботу людей за підставними документами. Числився батько адміністратора, а працювала інша особа, яка, звісно ж, отримувала не всі гроші від своєї ставки. Інші кошти забирали директор і адміністратор.
- Була прийнята людина на безоплатну роботу (волонтер). Вона отримувала гроші від психолога центру, яка фактично працювала на 0,5 ставки, а числилась на цілу ставку. Коли волонтер звільнився, його гроші (компенсацію за не використану відпустку), директор і адміністратор вимагає віддати їм. А тепер ті 0,5 ставки (за домовленістю) психолог знову буде віддавати директору.
- Числиться завгоспом родич директора, якого ніхто ніколи не бачив. Бачили тільки табличку на дверях кабінету, де він мав би сидіти. А хто отримує гроші? – Директор.
Це лише деякі факти корупційних схем в Центрі.
За останні 6 місяців з Центру звільнилось майже 10 осіб, які не витримали пресингу і зневаги директора та адміністратора.
При влаштуванні на роботу обіцяють одне, а у підсумку виходить зовсім інше. Це стосується і виплат, і робочих годин.
Незаконно звільняють людей, а потім судяться з ними.
У Центрі панує нездорова атмосфера, усе тримається на людському факторі.
Вижимають» з людини, що можуть за 1-2 місяці, і людина тікає. Клієнти незадоволені, що їх «особливі діти» не встигають пристосуватись і звикнути до одних людей, як знову і знову приходять нові працівники, яких заманили обіцянками. Від образ і зневаги вони, як і всі попередні, змушені тікати.»
Тож, яким може бути соціальне життя українців? Значна кількість громадян, позбавлених належної моральної, соціальної, економічної, правової культури, є фундаментом розвитку корупції кризового типу. Така корупція являє собою основну загрозу українській нації. Тому треба негайно зупинити це свавілля та розвіяти ілюзію безкарності.
Катерина Купрієнко

Немає коментарів:

Дописати коментар