Интернет реклама УБС

30.12.16

ДІЛОВА СПІЛЬНОТА УКРАЇНИ ВИЗНАЧИЛА СТРАТЕГІЮ НА 2017 РІК

Ділова спільнота України визначила стратегію на 2017 рікПромисловці,  підприємці та роботодавці  України підбили підсумки своєї роботи за 2016 рік та озвучили плани ділових структур  на наступний. Зокрема, відзначено, що є перші позитивні результати об’єднаних зусиль бізнес-кіл – створений Національний комітет з промислового розвитку, реалізується  програма «Україна – країна підприємців», налагоджена робота із парламентом. Ідеї громадського сектору з розвитку країни у Верховній Раді представляє депутатська група «Трансформація України», Офіс представника бізнесу. Цього разу УСПП укріпив свої контакти та співпрацю із нардепами підписанням меморандуму із МДО «Депутатський контроль». Про це йшлося на засіданні Правління УСПП в Києві.
Документом передбачається координація зусиль партнерів у сфері протидії корупції, прийняття та лобіювання відповідного законодавства, усунення подібних перешкод для ведення бізнесу, відкриття власної справи, залучення інвестиційних коштів тощо.
«Сьогодні спільні зусилля із нашими друзями, партнерами приносять позитивні зусилля. Нарешті в держави з’явилося розуміння того, що деіндустріалізація – неприпустимий для такої технологічної держави процес. Є зрушення в сфері підтримки авіа -, вагонобудування тощо», – зазначив президент УСПП Анатолій Кінах. При цьому він зазначив, що попереду ще багато роботи для того, щоб перевести наміри в практичну плоскість.  Адже ВВП досі не показує видимого росту, рівень платоспроможності населення низький, а низка таких потрібних реформ для стимулювання ділової активності – в податковій, митній, валютно-кредитній сферах – ще не прийняті.
Триває процес посилення ролі соціального діалогу в країні. Днями найбільші об’єднання роботодавців – ООРУ, ФРУ – говорили про підвищення ефективності роботи спільного представницького органу роботодавців у їх діалозі із владою. Вироблені і перші узгоджені пропозиції, що направлені керівництву країни, уряду.
Ділова спільнота акцентувала свою увагу на максимально практичних ініціативах, реалізація яких розпочалася цьогоріч та буде продовжуватись далі. Подальший розвиток, за словами президента УСПП, отримає  проект «Україна – країна підприємців». Низка форумів, що пройшла в Києві та обласних центрів, зібрала більше 7 тис. молодих бізнесменів, експертів, представників місцевих держадміністрацій. Місцеві органи влади висловили готовність за рахунок механізмів державно-приватного партнерства частково компенсувати  кредитну ставку на розвиток підприємництва, запуск нових справ. Так, мер Києва Віталій Кличко анонсував виділення під ці цілі 10 млн. гривень. А за результатами форуму у Луцьку, Ужгороді, Рівному та інших  містах презентовані оновлені регіональні програми підтримки підприємництва і бізнесу. Це перші позитивні кроки на шляху до амбітної цілі проекту – створення в Україні 1 млн. робочих місць.
Правління підтримало напрацювання в сфері міжнародних  ділових контактів за підсумками чергового Українсько-литовського форуму за участі Президентів обох країн, напрацювань новоствореної  Ділової ради Іспанія-Україна, низки форумів та зустрічей із партнерами із Австрії, Канади, Ізраїлю, Ірану, США та ін.
УСПП також відзначив своїх партнерів із медіа-сектору, експертного середовища, вручивши їм відповідні грамоти та подарунки.
«2017 рік обіцяє бути дуже активним. І ми не лише продовжуватимемо реалізацію вже започаткованих ініціатив, але й домагатимемось видимих та відчутних для української економіки та наших співгромадян результатів», – резюмував очільник українських ділових кіл. 

Леонід Коваленко

Немає коментарів:

Дописати коментар