Интернет реклама УБС

24.12.18

Унікальний мистецький проект – святковий календар на 2019 – 2020 рр. «Традиційний рік українців»

19 грудня 2018 р., на День Святого Миколая, у Києві відбулась презентація унікального мистецького проекту – святкового календаря на 2019 – 2020 рр. «Традиційний рік українців»
До Арт Бізнес Хабу 5.0 відвідати захід завітали: представники Міністерства культури України, Управління публічної дипломатії Міністерства закордонних справ України, керівництво Тернопільського земляцтва, керівники проектів Етногалереї «Спадок» родини Демкур, представники Національного музею народної архітектури та побуту України, співаки, публічні особистості, соціально відповідальні бізнесмени, науковці, культурознавці та ЗМІ.
«Традиційний рік українців» – результат творчої співпраці Етногалереї «Спадок» родини Демкур та Національного музею народної архітектури та побуту України, що відобразилась яскравими, неповторними світлинами у святковому календарі.

Даний проект покликаний підкреслити важливість збереження та популяризації української автентики, збереження національного коду для побудови економічно сильної держави.

Публічні люди, відомі та непересічні особистості, актори, співаки, міністри, спортсмени та бізнесмени… На сторінках календаря вони – дійові особи традиційних українських свят та обрядів. Неповторну атмосферу «Традиційного року українців» допомогли створити автентичний одяг із приватної колекції старожитностей Етногалереї «Спадок», мальовничі пейзажі головної етнографічної «скарбниці» України та велика команда професіоналів.
Оксана Фещак, в.о. генерального директора бюджетної установи «Державна агенція промоції культури України» Міністерства культури України, подякувала організаторам проекту за проявлену ініціативу, підтримку культури та українських традицій:

«Поки наші хлопці боронять нас на фронті, ми повинні, мусимо і хочемо не дати жодної можливості, щоб культура відійшла бодай трохи вбік. Тому що, поки є культура, мова – то є кого і що боронити!».

Як відмітила Руслана Лінник, представник управління публічної дипломатії Міністерства закордонних справ України, проект реалізовано на високому рівні.  Наразі йдуть перемовини, щоб відео з презентації «Традиційного року українців» розмістити на сайті Міністерства.

Тарас Демкура, Віце-президент Міжнародної торгової палати (ICC Ukraine), меценат, засновник Етногалереї «Спадок» та простору Арт Бізнес Хаб 5.0, переконаний, що даний проект стане візитівкою України:

«Календар вже почав подорожувати світом, адже ще до сьогоднішньої презентації ми вручили його керівникам українських діаспор під час  XІ Світового Конґресу Українців.

Закликаю усіх підприємців підтримувати багату українську культурну спадщину! Необхідно знати, популяризувати свою історію і правильно позиціонувати бренд «Україна» на міжнародній арені!»
Від імені Національного музею архітектури та побуту України виступили Анастасія Колодюк, заступник генерального директора з культурно-просвітницької роботи, та Артем Палієнко, перший заступник генерального директора.

«Ми довго плекали ідею створення календаря, який би показав традиційні свята українців у різних ракурсах. Ми вдячні Тарасу Демкурі, який підтримав цей проект, – повідомила Анастасія Колодюк. – На фотографіях ми намагалися максимально акцентувати увагу саме на емоціях, враженнях, створити відповідну атмосферу».
Ведучою вечора виступила запальна та енергійна Оксана Стебельська, українська співачка, скрипалька, заслужена артистка України, Разом з гуртом «Українські барви» подарували гостям неймовірно святковий настрій.

«Приємно, що нас єднає щось цінне, глибоке, духовне, українське, те, що не губиться роками. Дякувати Богу, що народжуються такі проекти, які ще раз підкреслюють прадавність нашої культури», – повідомила Оксана Стебельська.
На заході також були присутні керівники проектів Етногалереї «Спадок» родини Демкур Наталія Волощук та Тетяна Фарина.

«Календар є дуже атмосферним та глибоким за змістом. Це не просто фото відомих людей, це ціла історія традицій українців, історія, прожита сучасними людьми», – зауважила Наталія Волощук.

Пані Наталія також презентувала путівник, створений у рамках виконання одного з грантових проектів від Українського культурного фонду.  Це абсолютно нове дослідження борщівської чорновишитої сорочки «Чорні як рілля, барвисті як пам'ять». Гості заходу також мали змогу побачити унікальний фільм про борщівську сорочку.

Олена Громова, начальник науково-дослідного відділу «Карпати» Національного музею народної архітектури та побуту України, розповіла про прискіпливу добірку одягу та локацій для фотосесій, поділилася секретами зі знімального майданчика та повідомила, що це була надскладна, але у той же час творча, захоплююча робота.

Присутні на презентації Тетяна та Костянтин Бойко, які стали і героями, і партнерами проекту, зауважили  що для них велика честь підтримувати такі важливі для збереження українських традицій ініціативи. До слова, завдяки майстерності спеціалістів Boyko Beauty Salon усі учасники проекту виглядають на фото по-особливому природньо і святково.

Родзинкою вечора стала презентація відео-backstage зі зйомок календаря.

УЧАСНИКАМИ ПРОЕКТУ СТАЛИ: Ар’єв Володимир та Фіцич Наталка, Астрая, Бойки Костянтин і Тетяна, Борейко Анатолій, Борисюк Віталій і Сумська Ольга, В’ятрович Володимир і Ясиневич Ярина з мамою та сином, Верговська Марійка, Гайова Євгенія, Галько Оксана, Гвяздовська Ольга, Герштуни Роман і Юлія, Главацькі Максим і Ніна, Гнатюк Анатолій, Гордієць Оксана, Громова Олена, Демкури Тарас та Ірина з батьками та сином, Дубина Руслан, Жук Олександр і Гопко Ганна з дочкою, Завальна Аліса, Зозуля Ніна, Карандєєва Тетяна, Кармазін Юрій, Когут Оксана з сином, Колодюки Олександр та Анастасія, Коляди Роман і Галина з дітьми, Костенко Людмила, Кузь Сергій, Кука Роман та Стебельська Оксана з дітьми, Кукліна Інна, Куковальська Неля з онукою, Литовченко Влада, Мензатюк Зірка з онукою, Мережко Єлизавета, Назаренко Вадим, Недяк Володимир, Нищук Євген, Османова Ленара, Палієнко Артем, Паращуки Максим і Тетяна, Пінчуки Олег і Ліля з дітьми, Пов’якель Роксолана, Сеітаблаєв Ахтем, Скрипки Олег і Наталка з дітьми, Старостенко Марія, Струтинський Богдан з дочкою, Фещак Оксана, Філюк Ольга, Флюнт Соломія, Цинцадзе Арчіл та Климпуш-Цинацадзе Іванна з дітьми, Щепінський Павло.

КООРДИНАТОРИ ПРОЕКТУ: Оксана Повякель, Анастасія Колодюк, Наталя Волощук, Тетяна Фарина.

ЕКСПЕРТИ-КОНСУЛЬТАНТИ: Роксоляна Шимчук, Юрій Мельничук, Вікторія Щербань, Віра Матковська, Володимир Недяк, Оксана Гордієць, Олена Громова, Інна Кукліна, Ніна Зозуля, Тетяна Карандєєва, Сергій Кузь

Немає коментарів:

Дописати коментар