Интернет реклама УБС

05.04.19

Виставка Анатолія Дністрового «До горизонтів»

2 квітня в галереї «АВС-арт» відкрилась персональна виставка
АНАТОЛІЙ ДНІСТРОВИЙ «ДО ГОРИЗОНТІВ» / Живопис, графіка
2 – 19 квітня 2019

Анатолій Дністровий – автор численних книжок прози, поезії й есеїстки – знаний передусім як письменник-інтелектуал, філософська й подекуди іронічна думка котрого уже не один рік поспіль увиразнює українську літературу. Почавши працювати в напрямку образотворчості порівняно недавно, від 2013-го, він у своєму живописному й графічному доробку опрацьовує теми, актуальні для нього і в письменництві.
Виставка Анатолія Дністрового, представлена в галереї «АВС-арт», візуалізує авторські пошуки нових способів вираження, роботу з іншою «знаковою системою», що розширює семантику особистих і особистісних горизонтів.

«Пропонована збірка живопису, графіки та акварелей – результат моїх мистецьких пошуків упродовж 2015-2018 років. Як і в літературі, переймаюся темою «бездомного стану» людини в сучасному цивілізаційному світі, її блукань у «пустелях реального» та внутрішньої незахищеності.
Звільнення від місць фізичного перебування, пам’яті й досвіду, які в умовах тотальної гібридизації всіх речей і далі детериторизуються, стає альтернативною мандрівкою до тих горизонтів, яких нам бракує на щодень, яких ми, можливо, насправді ніколи й не досягнемо, однак внутрішнє проговорювання (в літературі) та оприявнення (в живописі) яких надихатиме на подальший рух», – зазначає Анатолій Дністровий.

Про автора
Анатолій Дністровий народився 1974 року в Тернополі. Кандидат філософських наук. Член Українського осередку Міжнародного ПЕН-клубу, засновник та учасник літературної групи «Друзі Еліота» (1993-1996).
Автор двадцяти книжок поезії, есеїстики, прози.
В напрямку живопису працює з 2013 року.
Персональні виставки: «Ірреальні пейзажі» (Національний музей Тараса Шевченка, Київ, 2014), «Малий формат» (Культурний центр видавництва «Смолоскип», Київ, 2014), «Допінг духу» (Freud House cafe art club, Київ, 2014).
Роботи знаходяться в приватних збірках України, Молдови, Франції, Канади, а також у Національному музеї Тараса Шевченка, Харківському літературному музеї.




Зображення може містити: 3 особи, люди посміхаються, люди стоять, взуття та у приміщенні
Зображення може містити: 3 особи, люди посміхаються, люди стоять, взуття та у приміщенні

Немає коментарів:

Дописати коментар