Интернет реклама УБС

11.03.22

Прямі збитки від війни РФ в Україні сягнули $119 млрд – Мінекономіки

Як повідомляють Факти:

Втрати, завдані інфраструктурі України внаслідок повномасштабної військової агресії РФ, сягнули $119 млрд. Мінекономіки веде роботу щодо можливості їх компенсації за рахунок заарештованих золотовалютних резервів Центробанку РФ.

Про це заявив перший заступник міністра економіки України Денис Кудін в ефірі телемарафону.

За його словами, днями в Офісі президента називали цифру $100 млрд, але на сьогодні сума збитків сягнула вже $119 млрд, і вона з кожним наступним днем ​​війни зростатиме.

– Західні уряди вже заарештували золотовалютні резерви Центробанку РФ на суму $415 млрд. По суті цієї суми майже достатньо, щоб перекрити ці прямі одноразові втрати, – зазначив Кудін.

Він сподівається, що найближчим часом буде знайдено юридичний механізм, як ці гроші можуть надійти в Україну.

Серед інших шляхів отримання компенсації цих втрат чиновник назвав роботу уряду України проти РФ у міжнародних судах.

– Йдеться і про Міжнародний кримінальний суд, і про ЄСПЛ, і про комерційні арбітражі у всьому світі. У кожному із цих судів Україна подає позови проти РФ, – додав Кудін.

Існує також третій шлях отримання компенсацій збитків від РФ – репарації після підписання мирного договору та фактично капітуляції ворога.

– Вони можуть бути у двох формах – грошовій та натуральній. Як репарації могли б отримувати енергоресурси та інші види матеріальних цінностей, які Україні потрібні, – підсумував заступник міністра економіки.

Валентина Летяк

редакторка стрічки


Немає коментарів:

Дописати коментар