Интернет реклама УБС

25.04.22

Зеленський зустрівся з держсекретарем та міністром оборони США у Києві. Що відомо


Держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр оборони Ллойд Остін під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським анонсували повернення співробітників посольства США в Україну. Також йшлося про оборонну підтримку, посилення обороноздатності, посилення санкцій проти Росії. Про це  повідомив речник президента Сергій Никифоров, повідомляє Суспільне.

Зеленський обговорив із делегацією Сполучених Штатів пріоритетні наразі для України питання – оборонну допомогу, посилення санкційної політики проти Росії, фінансову підтримку України та гарантії безпеки, повідомили Суспільному в ОП.

За словами Зеленського, вже надана Сполученими Штатами оборонна підтримка на загальну суму 3,4 мільярди доларів США є найбільшим внеском у зміцнення обороноздатності України. Він сказав, що таке сприяння допомагає вивести оборонні спроможності України на якісно новий рівень.

"Візит делегації високопосадовців США до Києва у цей відповідальний для Української держави момент є дуже цінним і важливим. Обговорили з Держсекретарем Ентоні Блінкеном і міністром оборони Ллойдом Остіном оборонну допомогу, посилення санкційної політики проти Росії, фінансову підтримку України та гарантії безпеки. Вдячний Сполученим Штатам Америки за безпрецедентну допомогу", — повідомив Зеленський.

Крім того, Зеленський передав американській стороні План дій щодо посилення санкцій проти Російської Федерації, напрацьований міжнародною експертною групою Єрмака-Макфола. “Ми розуміємо, якими мають бути наступні кроки на цьому треку. І розраховуємо на підтримку партнерів”, — зазначив президент.

Також в ОПУ повідомили, що під час зустрічі обговорили активізацію фінансової підтримки України. Зеленський, зокрема, відзначив важливість розширення Сполученими Штатами можливостей для доступу українських товарів на американський ринок. Також обговорили мирний процес і перспективи посилення антивоєнної коаліції.

Що пишуть про візит Остіна і Блінкена іноземні ЗМІ

Як пише Reuters, Остін і Блінкен анонсували пакет допомоги у розмірі 713 мільйонів доларів для українського уряду та країн регіону, де вторгнення Росії викликало побоювання щодо подальшої агресії з боку Москви. За даними агенції, Блінкен і Остін повідомили Зеленському про виділення нової допомоги для України на суму понад 322 мільйони доларів. Завдяки цьому загальна допомога США в безпеці Україні з моменту вторгнення склала близько 3,7 мільярда доларів.

"Це забезпечить підтримку України, особливо для боротьби на Донбасі", — цитує представника Пентагону Reuters. За його словами, також йдеться про допомогу Збройним Силам України перейти на більш досконалі системи озброєння та протиповітряної оборони, по суті, системи НАТО.

Крім того, за словами чиновника, майже 400 мільйонів доларів нового іноземного військового фінансування також підуть 15 іншим країнам Центральної та Східної Європи та Балкан.

Після Києва Остін поїде до Німеччини. Там на авіабазі США “Рамштайн” він зустрінеться з колегами з понад 20 країн і генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Вони обговорять потреби України в обороні, повідомив представник Пентагону.


Немає коментарів:

Дописати коментар