Интернет реклама УБС

15.10.11

Арешт Юлії Тимошенко

Головуючий у судовому процесі з розгляду кримінальної справи Юлії Тимошенко суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв задовольнив клопотання про зміну для екс-прем'єра міри запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту.
"Враховуючи, що Тимошенко Юлія Володимирівна обвинувачується у вчиненні тяжкого злочину, який передбачає покарання понад 7 років, а також те, що підсудна може ухилитися від подальших процесуальних дій, змінити міру запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту", - зачитав Родіон Кірєєв рішення суду після годинного перебування у дорадчій кімнаті.


Суддя мотивував своє рішення тим, що Юлія Тимошенко перешкоджає встановленню істини, системно порушує порядок судового засідання, не виконує розпорядження головуючого, свідомо затягує процес, висловлює неповагу до суду, відмовилася назвати адресу свого проживання та надавати пояснення причин своєї неявки до суду сьогодні о дев'ятій ранку. Крім того, за словами судді, Юлія Тимошенко висловлювала неповагу до свідка (до арешту Юлії Тимошенко суд допитував чинного прем'єр-міністра Миколу Азарова – ред.).

Сама Юлія Тимошенко переконана, що клопотання сторони державного обвинувачення про зміну міри запобіжного заходу пов’язано з її "невигідними" запитаннями до свідка Миколи Азарова. "Суд і прокуратура, яка через те, що я задала незручні питання по корупції "Росукренерго", зразу заявили про зміну санкції з підписки про невиїзд на мій арешт", - пояснила вона журналістам.

Зараз до зали судових засідань намагався увійти захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко, але його зупинили працівники "Беркуту". Екс-прем'єра під конвоєм вивели з зали. Після цього співробітники "Грифону" деякий час не випускали присутніх із зали суду, а у коридорі суду вишукувався загін "Беркуту".

Як відомо, клопотання про зміну для Юлії Тимошенко міри запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту сьогодні озвучила прокурор Лілія Фролова, яка вважає, що екс-прем'єр "своєю поведінкою заважає встановленню істини". "Краще зразу розстріляйте, дайте їй револьвер", - парирувала Юлія Тимошенко.

Першу спробу змінити для Юлії Тимошенко міру запобіжного заходу сторона обвинувачення зробила 27 липня. Тоді клопотання озвучив прокурор Олександр Микитенко. Втім головуючий у судовому процесі з розгляду кримінальної справи Юлії Тимошенко суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв відхилив клопотання сторони державного обвинувачення.

Карпенко Ольга


Немає коментарів:

Дописати коментар