Интернет реклама УБС

12.01.14

Роздуми про шкідництво, шкідливість, шкоду і помсту


Шкідництво, шкідливість, шкода і помста. Протиріччя або "дух протиріччя", - це властивість людини, яку генетично закладено природою для боротьби.

Психологічна установка шкідливості створюється психологічним середовищем. Розлучення на грунті шкідливості. Шкідливість начальства, щоб зламати підлеглого. Шкідливість егоїста. Шкідливість працівника сфери обслуговування, чиновника, олігарха. Шкідливість від заздрощів. Шкідливість, - як помста за образу. Шкідливість стареча.
Упертість і шкідливість. Водій тролейбуса, бачачи на зупинці натовп пасажирів, проїжджає на 5 - 10 метрів далі зупинки. Якщо водія другого тролейбуса, який не доїхав 5 метрів до зупинки, просять відкрити двері, то впертий водій рухаючись далі, обов'язково проїжджає зупинку на кілька метрів.
Помста стрілочника. Під час розвалу Союзу багато чого залежало від безпосередніх виконавців. На початку 90-х на залізниці, йдучи, ображений стрілочник, який пропрацював диспетчером десятки років, говорив : - "Вони ще мене згадають, вони ще про це пошкодують ". Збиток був колосальний .
Дуель шкідливості та помсти, вендета. Помста Державі, помста майбутньому поколінню, помста померлим. Помста дітей батькам і навпаки. Витончені методи помсти і шкідництва. Помста під час штучного, "обдуманого" ​​афекту. Був випадок , який стався з головним інженером одного суднобудівного заводу. Під час наради з начальниками відділів і цехів, коли справа поверталося не на його користь, він ударив по столу своїм потужним кулаком, де лежали його окуляри. Окуляри - на друзки, але опоненти відступили. І, коли на наступній нараді начальник відділу приніс йому, замовлені в аптеці, окуляри, головний запитав його, - це навіщо? - " Так адже я винен, довів Вас до такого стану ...". - "Не треба, у мене інші є". І,  посміхаючись,  дістає з кишені чергові очки . Багато хто, в гніві, шукає спочатку місце на столі, куди вдарити кулаком, щоб не поранитися.
Дії чи бездіяльність на зло собі . На зло сусідові. На зло начальнику, коли той вимагає виконання обов'язків. Упертість і шкідливість. Заслужене покарання і у відповідь помста. Щастя шкідництва. Насолода інтриги, за допомогою якої завдається шкода. Помста суспільству.  Помста коханому.  Помста за те, що був свідком моєї дурості.  Помста за те, що в інших більше,  що хтось красивіший ,  що хтось удачливіший, успішніший і т.п.
Помста за те, що не зрозуміли відразу. Помста за те, що ти належиш іншої партії, національності,  конфесії тощо. Помста за минулі образи дитинства. Нехай мені буде гірше,  і навіть зовсім погано,  тільки тобі на зло .
    
Конкретному шкідництву і помсті, як правило, передує формування внутрішнього образного уявлення знищення противника, або хоча б його зовнішності. Іноді це подання малюється у свідомості у вигляді загрози з демонстративним колихання вказівного пальця в його бік.


У державній діяльності і законодавстві про шкідництво:

Шкідництво - це одна з форм підривну діяльність іноземних розвідок, їх агентури і ворожих елементів усередині країни, що полягає в підриві з метою ослаблення держави промисловості, транспорту, сільського господарства, грошової системи, торгівлі та інших галузей господарства, а також діяльності державних opганів або громадських організацій шляхом використання державних чи громадських організацій або шляхом протидії їх нормальної роботі. Шкідництво відносилося до числа особливо небезпечних державних злочинів ( ст. 69 КК РРФСР).

При шкідництві здійснюється зазіхання на все народне господарство країни, на діяльність державних органів і громадських організацій. Шкідництво можливо не тільки в сфері економіки, а й у будь-якій галузі (науці, освіті, правосудді і т. д.). Шкідництво може бути здійснене як шляхом дії, так і шляхом бездіяльності .
  Шкідництво може бути скоєно за завданням іноземної розвідки або за власною ініціативою винного. У першому випадку дії винного слід кваліфікувати як шкідництво та зраду Батьківщині .

Пропозиції введення кримінальної відповідальності стосовно керівників підприємств , яким надається держпідтримка .

Деякими юристами пропонується запровадити відповідальність за умисне всупереч інтересам служби невиконання службовою особою дій, які вона повинна була і могла вчинити в силу покладених на неї службових обов'язків, поєднане з потуранням злочину або спричинило невиконання показників,  досягнення яких було умовою надання державної підтримки.


В. Жук
І. Друженко

Немає коментарів:

Дописати коментар