Интернет реклама УБС

07.07.14

Туреччина-ЄС: Починайте друкувати гроші


Посол Туреччини в ЄС Селім Кунералп дав інтерв'ю виданню EUobserver. Головною темою бесіди були економічна криза в ЄС і порятунок єдиної валюти, євро.

На його думку, у традиційних демократичних структур немає майбутнього в післякризовій Європі.

Кунеарлп зазначив, що Європа "йде у правильному напрямку", організовуючи централізований контроль над національними бюджетами в обмін на фінансову допомогу Європейського Центробанку.

Кунеарлп підсумував: "І я не бачу тут ніякої альтернативи - або у вас єдина валюта і фіскальна єдність, або у вас просто немає єдиної валюти".

Кунеарлп похвалив германців: "Вони були хорошими .... Вони були німцями. Вони відповідальні люди. У Греції ви можете піти в банк взяти грошей у борг щоб весело провести уїкенд. У Німеччині дають кредити тільки на продуктивні цілі".

Єдиним недоліком німців є те, що вони не дозволяють Європейському Центробанку друкувати гроші. Цей захід, на думку посла, необхідний для підтримки стабільності і виведення європейської економіки з кризи. При цьому Кунеарлп вказав на досвід США і Великобританії, які не соромлячись додають нулі до своїх "резервів". Тільки США надрукували 1,4 трильйона доларів - еквівалент дворічного турецького ВНП. За словами посла, це "зробило видимий позитивний ефект на економіку".

Кунералп завершив своє інтерв'ю так: "Ми не радіємо. Ми не зловтішаємося. Ми не говоримо: ОК, ви заслужили це за те, що не прийняли нас до ЄС. Європейські лідери просто не можуть дозволити всій структурі розвалитися. Я просто не вірю, що європейські лідери це допустять. наприкінці вони приймуть правильні рішення ".

Віктор Друг

Немає коментарів:

Дописати коментар