Интернет реклама УБС

08.07.14

Роботизація промислових підприємств


На сьогоднішній день промислові роботи стали однією з умов конкурентоспроможності промислових підприємств, а в деяких галузях вони просто необхідні. Гнучкість, універсальність і автономність сучасних промислових пристроїв забезпечує ефективність сучасного виробництва.

Застосування промислових роботів дає можливість:

- використовувати обладнання цілодобово і цілорічно;
- забезпечити найвищу ступінь здійснюваних операцій і збільшити рівень якості;
- оптимізувати застосування виробничих приміщень;
- виключити людський фактор у процесі виконання важких, монотонних робіт і звільнити потенціал людей для свого творчого розвитку.

Сучасні технології металообробки (обробка металів тиском, лиття, зварювання, різання) вимагають високого рівня енергоозброєності, складності обладнання. Впровадження автоматичних пристроїв у виробництво підвищують надійність і стабільність вироблених машин і агрегатів.

Промислові роботи в машинобудуванні здатні виконувати найрізноманітніші функції. Кількість «спеціальностей» роботів величезна. Наприклад, автоматична лінія для лиття під тиском обладнана трьома роботами. Перший покриває форму шаром розділового складу, другий наповнює її розплавленим металом, третій витягує готові виливки, охолоджує їх і доставляє під прес. При цьому комплекс виконує важку і небезпечну роботу як мінімум за двох робітників, а всім процесом керує всього лише один оператор.
Маніпулятор цілком здатний замінити людину в штампувальному цеху, де не тільки завдасть штамп, але і укладе деталь в упаковку. При цьому маса заготовки може досягати 250 кг.

Практично з самого початку свого існування роботи виконують зварювальні роботи. Сьогодні вже розроблена модель з керуванням на основі міні-ЕОМ. Весь цикл зварювальних робіт машина здатна виробляти у відповідності з програмою без участі людини. Існують роботи-збирачі, здатні обслуговувати автоматичні лінії для збірки готової продукції. Комплексна роботизація дозволяє здійснити перехід до безперервного потокового виробництва.

Найбільш ефективними є роботизовані автоматичні лінії, що забезпечують різноманіття технологічних операцій у процесі суміщеної в часі багатоінструментального і багатопозиційного оброблення, а також безперервне транспортування створених деталей. Крім того, сучасні технології дозволяють здійснити перехід від випуску одного виробу до виготовлення іншого практично без переналагодження обладнання або з переналагодженням паралельно з випуском виробу.

В. Марченко

Немає коментарів:

Дописати коментар