Интернет реклама УБС

24.11.14

Переносні ракетні комплекси класу "земля-земля"

'BGM-71F
Прийнятий на озброєння в 1969 році комплекс «TOW» є в основною протитанковою керованою зброєю ЗС США. Він використовується як піхотна зброя, для озброєння вертольотів АН-1S і АН-1 «Sea Cobra», БМП «Bradley», а також у складі самохідної ракетної пускової установки М901 ITV та ін.
Комплекс неодноразово модернізувався і допрацьовувався. Так, у відповідь на застосування ймовірним противником композиційної броні була прийнята на озброєння ракета «TOW-2», оснащена БЧ великого калібру з наконечником в головній частині для підриву заряду ВР на оптимальній відстані від перешкоди. Поява реактивної броні стала причиною розробки (з 1986 року) ракет «TOW-2А» і «TOW-2В».
За оцінками зарубіжних фахівців, всього до 2000 року було випущено понад 600 тис. Ракет «TOW» всіх модифікацій, які знаходяться на озброєнні більш ніж в 40 країнах світу. ...



RBS-70 (Швеція)
'RBS-70
Комплекс RBS-70 розроблявся відповідно з такими вимогами збройних сил Швеції, як велика дальність перехоплення на зустрічному курсі, висока точність і вірогідність ураження, стійкість до всіх відомих штучних і природних перешкод, можливість роботи по цілях до самої землі, командне управління по лінії візування , можливість подальшого розвитку для застосування в нічний час. Фірма «Saab Bofors Dynamic's» вибрала варіант з наведенням ракети по лазерному каналу. RBS-70 - перший у світі ПЗРК з такою системою наведення. З самого початку комплекс створювався з перспективою установки на колісних і гусеничних шасі.
Роботи були розпочаті в 1967 р, а через сім років перші зразки надійшли на випробування. Паралельно з вогневою частиною розроблялася і радіотехнічна, зокрема, РЛС виявлення і цілевказівки PS-70


Китайський протитанковий ракетний комплекс HJ-8 (Hong Jian - «Червона стріла») відноситься до другого покоління протитанкових керованих ракет, прийнятих на озброєння Народно-визвольною армією КНР. Розробка ПТРК HJ-8 почалася в 1970 році, в 1984 році комплекс пройшов випробування і був прийнятий на озброєння. ПТРК HJ-8 замінив свого попередника HJ-73 і став стандартним ПТУР в сухопутних силах КНР. Комплекс експлуатується в НОА КНР в якості носимо-возимого комплексу, використовується для оснащення бойових машин піхоти, легких автомобільних шасі і вертольотів.
ПТРК HJ-8 неодноразово модернізувався з метою збільшення бронепробиваємості і точності. В даний час розробником пропонується варіант HJ-8L, призначений для використання при будь-якій погоді, в будь-який час доби і володіє підвищеною бойовою ефективністю. ...


Україна створила власну ракету

Ракета "Альта" здатна вражати рухомі та стаціонарні броньовані цілі по лазерному 

Державне київське конструкторське бюро "Луч", що входить до складу концерну Укроборонпром, представило керовані протитанкові ракети Р-3, Р-2М, комплекс "Корсар", а також ракети "Альта". 

Багатофункціональна ракета "Альта" - такі системи здатні вражати рухомі та стаціонарні броньовані цілі по лазерному променю, а також за допомогою режиму самонаведення.

Вага самої ракети - 55 кг, вага контейнера з ракетою - 70 кг, довжина контейнера - 2 м. Тип бойової частини - кумулятивна тандемна, бронепробиваємість - 1200 мм, дальність польоту - 7,5 км, система наведення - напівактивна лазерна і радіолокаційна головка самонаведення .

ТТХ:
Довжина м: 1,65
Діаметр мм: 170
Довжина пускового контейнера м: 2
Вага боєприпасу кг: 55
У спорядженому стані кг: 70
Типу ДБН: Лазерний, Активний радар.
Діяльність км: 7,5.
Радіус захоплення цілі км: 3
Ймовірність знищення цілі при одиничному пострілі: 0,9

Діаметр корпусу, мм - 170

ALTA - перша Українська протитанкова ракета, яка використовує двохрежимний спосіб наведення. У першій стадії польоту, ракету веде лазерний промінь. На підході до мети, в дію вступає активна радарна головка самонаведення працює в міліметровий діапазоні.

Контроль ведеться через хрестоподібні рухливі кермові поверхні в тилу фюзеляжу, що відкриваються після запуску. Двигун одноступенічатий. Максимальна дальність 7.5 км. Спосіб поразки: куммулятивна, партикулярна. Бронепробітіе до 1200 мм захищеної ДЗ. Вірогідність знищення цілі 0,9.

Виробництво керованих ракет («Комбат» і «Стугна» та ін).


Танкові керовані ракети калібру 100, 120 і 125 мм розроблені фахівцями Київського КБ «Луч». Система управління напівавтоматична, що забезпечує телеоріентування в промені квантового генератора з довжиною хвилі 1,06 мкм, супроводжувана навідником з пульта управління прицілу. Забезпечена перешкодозахищеність від активних і пасивних перешкод. Завдяки модульнсті побудови на базі даної конструкції був розроблений цілий ряд керованих ракет для озброєння, як танків, так і БМП (Т-55 / Тип-69, Т-72, Т-80УД, «Ятаган» так і гармат МТ-12, і БМП-3), а також ПТРК.

Основне призначення "Комбата" - поразка цілей, що знаходяться поза досяжністю звичайної гладкоствольної 125-міліметрової гармати, а також вертольотів. Снаряд має тандемну БЧ. Прицільна дальність стрільби - 5 кілометрів, цю відстань "Комбат" долає за 16 секунд, загальна вага снаряда - 30 кілограм. 

Бронепробиваємість сучасної тандемной бойової частини (БЧ) вдосконаленої ракети 9М119М1 за даними розробників становить 900 мм по бронезахисту. Наголошується, що це не граничні можливості бронепробиття в межах калібру 125 мм, однак створення БЧ з показниками бронепробиття в 10-12 калібрів є складним завданням. Крім того, широкі масштаби набуває розробка комплексів активного захисту (КАЗ), які можуть з успіхом вражати підлітаючі керовані ракети. Можливим виходом з положення є розробка боєприпасів атакуючих танк зверху або на прольоті за допомогою «ударного ядра» (не входячи в зону дії КАЗ з висоти до 20 м без зниження над ціллю). Такі розробки були запропоновані фахівцями Київського КБ «Луч». Застосування подібної розробки є також вельми економічно виправданим (порівняно з комплексами з автономним самонаведенням), так як створення нової ракети здійснюється на базі вже відпрацьованих і що серійно виробляються, елементів і не потребує внесення змін в систему управління вогнем.

Варіантами виконання таких боєприпасів є розміщення двох бойових частин з "ударними ядрами", розташованими під кутом 180 град. одна щодо іншої. При прольоті забезпечується поразку танка як мінімум однієї бойовою частиною.

Другий варіант - виконання бойової частини підвішеною на осі обертання паралельно поздовжній осі снаряда з мінімальним тертям в опорах та забезпеченням двох ступенів вільності (установка бойової частини на осі обертання на підшипниках дає їй можливість залишатися практично нерухомою при обертанні снаряда).

Використання даної розробки надає наступні переваги:
виключить можливість зіткнення снаряда з природними та штучними перешкодами між навідником і метою, ліквідує вплив пилу і задимленості поля бою;
нейтралізувати дії комплексів активного захисту танка;
дасть можливість вражати танки, які мають лобове бронювання більше 1000 мм гомогенної сталевої броні з динамічною і багатошаровим захистом за рахунок ураження танка зверху, де бронювання набагато менше;
зменшити дію засобів протидії за рахунок виключення опромінення цілі променем наведення;
дасть можливість вражати сучасні танки, використовуючи нетандемні бойові частини;
нейтралізувати шкідливий вплив обертання снаряда навколо поздовжньої осі на бронепробиття кумулятивної бойової частини за рахунок розміщення її практично під кутом 90 ° до поздовжньої осі снаряда (або збільшити ймовірність ураження цілі при використанні декількох бойових частин).


ТТХ
Маса (кг): 33
Спосіб транспортування і зберігання в танку: в штатній боєукладці
Дальність стрільби в керованому режимі (м): 500 ... 5000
Час польоту на максимальну дальність (с): 17,5
Вірогідність попадання на дистанціях:
до 4000 м 0,9
4000-5000 м 0,8
Скорострільність без перекидання лінії вогню 2 ... 3 постріли / хв
Принцип наведення: Автономна телеоріентація в промені лазера
Подолання КАЗ, КДЗ: Забезпечено
Принцип удару: "Удар зверху", "Ударне ядро"
Модифікації: "Стугна" (для легкоброньованої техніки)
Додаткові особливості: "автномна телеоріентація, здатність уражати повітряні цілі (вертольоти)


Стугна: характеристики аналогычні

відмінності:
калібр 100мм
Базування: легкоброньованатехніка





ПТУР Бар'єр

Бар'єр експериментальна ракета - ще один крок до створення уніфікованого боєприпасу з максимально широким спектром ураження цілей, і платформ базування. Модіфікаціі даної ракети використовуються для установки на Мі-24, бронетехніці, а також ПТРК Скіф. Виробник ДКБ "Луч".



ПТУР Бар'єр

ТТХ

Час польоту на максимальну дальність, с. 23
Маса в ТПК: 44 кг.
Довжина контейнера / пострілу, мм: 182
Базування: ПТРК, Бронетехніка, Мі-24
Подолання КАЗ, КДЗ: забезпечено.
Діяльність м: 7500
Модифікації: Р-2В (для установки на Мі-24)

ПТРК Скіф

Перша модифікація Ураїнського ПТРК, створена для заміни установок "Фагот", "Штурм". Оснащується ракетою Р-2 Бар'єр.

ПТРК Корсар.

Є наступним кроком у створенні Українських ПТРК. В якості боєприпасу використовується ракета Р-3.

Ігор Друженко

Немає коментарів:

Дописати коментар