Интернет реклама УБС

06.01.15

Як зупинити «путінську агресію» проти України

          6 січня, о 15.00 відбулась прес-конференція представників російської інтелігенції: "Як зупинити «путінську агресію» проти України", організована державною інформаційною агенцією України «Укрінформ».
Учасники: Валерій Отставних - співзасновник та прес-секретар Російського громадського руху «Майдан без кордонів» (екс-голова «Комітету солідарності з Майданом»), журналіст; Олена Васильєва - правозахисниця,  засновник групи у Фейсбуці «Вантаж 200. З України в Росію»; Андрій Ілларіонов (по скайпу) - колишній радник В. Путіна з економічних питань, старший науковий співробітник Інституту Катона (Вашингтон),  засновник і президент Інституту економічного аналізу (Москва); Андрій Піонтковський (по скайпу) - провідний науковий співробітник Інституту системного аналізу РАН, політолог і публіцист.
Питання до обговорення:
1. Що здійснює російська опозиція для того, аби зупинити «путінську агресію» проти України.
2. Прогноз розвитку економічної і політичної ситуації в Україні, пов'язаної з «путінською агресією».


Андрій Ілларіонов:
Без певних заходів в Україні наступить дефолт через 2-3 тижні. В цьому разі будуть погані наслідки для країни. Не буде фінансування кредиторів, почнуться затяжні фінансові переговори приблизно до кінця літа 2015 року. Як наслідок не буде допомоги від інших країн, зменшиться імпорт, почнуть підніматись ціни, девальвація гривні. Це все може призвести до політичної кризи. Якщо буде відставка влади, то це забезпечить хороші умови для продовження і посилення агресії Росії.
          Потрібно зробити все можливе для запобігання дефолту і звинувачень з сторони Москви. Потрібно ліквідувати бюджетний дефіцит, знизити податкове навантаження  для економічного розвитку, щоб на прохання дострокового повернення кредиту Кремлю, якщо таке буде, можна було відповісти. Також потрібно перестати деяким депутатам цинічно відноситись до можливого дефолту, адже це не тільки не допоможе їм отримати владу, а й направить у гіршу сторону Україну.
          Андрій Піонтковський:
Ситуація буде більш зрозумілою після переговорів з міжнародним валютним фондом.
Позиція західних країн твердіша, ніж вважала Росія, хоча вона не стійка. Дуже тверду позицію зайняла Ангела Меркель. Путін хоче віддати Луганськ, який йому не потрібен, в обмін на скасування санкцій. Тобто відати це ніби за повернення цілісності України,  хоча повертати Крим не збирається.
Щоб зупинити агресію потрібен масовий народний рух,  адже не може 84% всіх людей підтримувати Путіна. Людям телефонують невідомі і питають їх сторону, а вони для власної безпеки кажуть те, що вважають безпечним. Більшість людей завжди пасивна, а є тільки 2 меншості які за або проти Путіна. Російська еліта також боїться, але вже не Путіна, а того що буде після нього. Якщо вони зараз допоможуть скинути Путіна, то питати будуть з них.
Олена Васильєва:
Референдум в Криму був незаконним. За законами Росії референдуми заборонені, а за українськими законами потрібно 3 місяці підготовки і збирання підписів. Це було просто захоплення території.
Путін не має алергії на кров. Тому опозиція і програвала, адже ми вели себе як люди. Через це мені довелось створити проект «Вантаж 200. З України в Росію». За останні 3 місяці було багато зниклих українців, які потім знаходились в російських тюрмах і СІЗО. Ми вирішили вчинити по своєму і опублікуємо 15-го січня інформацію, яка змусить Росію занервувати.
Багато українців зляться на Порошенка, що він не вводить воєнний стан, але насправді він не може. Адже не має договору розпаду СССР. Пам’ятайте як вам видавали новий паспорт? Вам просто замінили старий на новий, а насправді повинні були подаватись заяви на заміну. Також закон про люстрацію пророблено не до кінця. І ми хочемо допомогти вам дописати його для подальшого розвитку країни і її шляху в ЄС, але це вже залежить від рішень вашої влади.
Валерій Отставних:
Російські опозиціонери намагаються зробити все, щоб війна пройшла з мінімальною кількістю жертв. Наше завдання – донести до людей інформацію про загиблих і налаштувати іх проти продовження кровопролиття.
В Росії всього декілька правдивих видань, а все інше просто пропаганда. Тому ми хочемо об’єднати всі незалежні і опозиційні ЗМІ, та не допустити їх блокування.
Також було б добре ввести законопроект про полегшене отримання українського громадянства росіянами. Це надасть політичну допомогу. Також потрібно ввести гарантію російським військам за перехід на українську сторону, що про них подбають, нагодують, не будуть вважати дезертирами, нададуть можливість зв’язатися з рідними. Потім іх будуть повертати до рідних, але якщо вони боятимуться переслідувань, то зможуть звернутись с проханням політичного захисту.
Чи можливо повернути Крим? Якщо добре агітувати людей, то вони самі захотять його повернути. Але поки є Путін, ідея є нереальною, адже він вважає це своїм великим досягненням. Зміна еліт Росії є небезпечною, бо нічного не зміниться, окрім людей. Для змін потрібно змінити саму систему і структуру держави.

Малінін М. І.

Немає коментарів:

Дописати коментар