Интернет реклама УБС

27.10.15

День виборів 2015. Підсумки та проблеми.

Під час спостереження за виборами було виявлено понад 1500 порушень виборчого процесу. А у містах як Маріуполь, Красноармійськ, Лисичанськ та Сватове було зірвано виборчий процес. 
Про це та багато інших проблем 26 жовтня в прес-центрі УНІАН розповіли та дали оцінку генеральний директор  Комітету виборців України Олексій Кошель та керівник юридичного відділу Комітету виборців України Святослав Пікуль. 
Олексій Кошель прокоментував:" За результатами спостереження вибори в цілому відпоідали стандартам нового законодавства. Були зафіксовані порушення, але вони не вплинули на хід виборчогу процесу. Найбільше порушень було виявлено в Київській та Дніпропетровській областях. Також були проведені екзіт-поли у місті Києві та Харкові". 
Найголовнішою проблемою у день виборів була відсутність бюлетенів, їх друком, помилками в тексті. Із цими проблемами пов'язані численні порушення у містах Маріуполь, Лисичанськ, Сватове та Красноармійськ. 
Тому, стосовно повторних виборів, Комітет виборців України закликає не поспішати із прийняттям рішень, аби уникнути повторення порушень та зривів виборчого процесу. У другому турі місцевих виборів може бути три "гарячі точки" - Одеса, Дніпропетровськ та Ужгород. Ці три великі міста можуть виявитися проблемними, адже висока конкурентність між кандидатами. 
Напередодні дня виборів було зафіксовано численні порушення, щодо передвиборчої агітації. 
У порівнянні з виборами місцевої влади у 2010 році кількість підкупу виборців зменшилась. 
Зменшилась і кількість виборців - 46,5%, у 2010 році - 48,7%. Але це не є критично, адже президентські вибори передбачають більшого хвилювання і очікувань, тому явка буде більшою. Але головною причиною низької явки є зневірення людей, велика кількість кандидатів та  брак цікавих. 
Валерія Потапова

Немає коментарів:

Дописати коментар