Интернет реклама УБС

17.11.15

«Антонов» викликав чималий інтерес на міжнародній виставці в Дубаї, – урядовець

Як повідомляє zik.ua, ДП «Антонов» викликав чималий інтерес на міжнародній виставці в Дубаї.

Про це в інтерв’ю ЛІГА.net заявив учасник української делегації на авіасалоні, заступник міністра економічного розвитку Руслан Корж.

Він розповів, що у перші два дні зустрічі буквально нашаровувалися одна на одну –- як на стенді, так і безпосередньо біля літака. «Це говорить про те, що в регіоні об’єктивно присутній справжній, живий, дуже сильний інтерес до продукції «Антонова». І це реальні люди з грошима і з можливостями закуповувати літаки», – зазначив урядовець.

Відповідаючи на питання про те, коли інтерес матеріалізується в контракти, Руслан Корж заявив, що це багато в чому залежить від того, чи зможе Антонов у короткостроковій перспективі перебудувати систему роботи.

«Можу сказати, що в країнах близькосхідного регіону є велика зацікавленість у співпраці з «Антоновим» в контексті передачі технологій і спільної розробки, а також виробництва літаків. Це пов’язано з тим, що країни регіону зараз активно намагаються знизити залежність власної економіки від нафти і виходять на ринок для покупки технологій.

Суть такої політики полягає в тезі «технології в обмін на доступ до ринку». Той же Дубаї – це центр регіону з населенням 2 млрд людей. І вони себе так і позиціонують: «Ми – ворота в цей ринок, для доступу до нього дотримуйтесь нашої промислової стратегії». А це означає створення високотехнологічних виробництв», – сказав він.

За словами урядовця, це стосується не тільки Еміратів. Та ж Саудівська Аравія має зовсім чітку стратегію з розвитку 29 власних промислових секторів, в тому числі і авіавиробництва. «Тут у Антонова хороші перспективи. Під час виставки обговорювалося можливе виробництво в Саудівській Аравії не тільки Ан-132, але й інших моделей», – зазначив Руслан Корж.

«Я спілкувався з одним із керівників саудівської компанії, яка є інтегратором співпраці з «Антоновим». Ми говорили про можливе застосування літака Ан-132 в різних сферах – починаючи від військової та закінчуючи медичною. У результаті порахували, що потреба тільки Саудівській Аравії – близько 100 таких літаків. У регіон входить не одна Саудівська Аравія, тому можна говорити про дуже серйозний потенціал», – сказав він.

Руслан Корж зазначив також що в український літаків є великі переваги в порівнянні з конкурентами. «Перша – ціна, яка значно нижча, ніж у найближчих суперників. Був випадок, коли один з членів королівської сім’ї, вислухавши економічні розкладки по літаку, здивовано запитав: «Невже я можу купити два літаки за ціною одного?» Так і є», – додав урядовець.

Н. Кулініч

Немає коментарів:

Дописати коментар