Интернет реклама УБС

13.03.16

Через низькі пенсії пенсіонерам треба відкривати свій бізнес

Сьогодні поговоримо про менш соціально незахищеної категорії громадян про пенсіонерів, а саме розглянемо питання як почати свій бізнес перебуваючи на пенсії.
Одним з варіантів стає саме відкриття бізнесу. Насправді існує безліч прикладів коли людина перебуваючи на пенсії збивала величезні статки.
У мене самого є цьому підтвердження: у одного батько почав займатися бізнесом в 56 років, на даний момент йому 85 і він власник успішного бізнесу з обслуговування нафтових організацій. До даного моменту він повністю забезпечив всіх своїх дітей (6 осіб) одним з яких є мій друг.
При тому зазначу що свій бізнес він починав за часів коли це було практично неможливо зробити. Так що є завжди на що рівнятися. 

Давайте розглянемо варіанти бізнесу для пенсіонерів.
Пенсіонерів частіше всього стимулює до пошуку додаткового заробітку розмір їх пенсій. Сьогоднішня пенсія не дозволяє будь-якому пенсіонеру піти на заслужений відпочинок. Найчастіше вона настільки мала, що пенсіонери просто напросто борються за своє існування, проживаючи старість на ці копійки.
Більшість літніх людей отримують мінімальні пенсії, яких ледве вистачає для забезпечення нормальних умов існування. Альтернативою в цій ситуації для пенсіонерів стане наймана праця, але в переважній більшості випадків людям, хто досяг певного віку, пропонують зайнятися тільки нецікавою роботою, наприклад, такою як вахтер, гардеробник, прибиральник і т. д., що дає лише невелику надбавку до пенсії.

Насправді, на законодавчому рівні немає ніяких особливих вимог до людей, які отримують пенсії, які планують почати свою справу. Зареєструвати своє підприємство можна за своїм місцем реєстрації, на своїй квартирі, будинку. Першим етапом на шляху до створення компанії є її реєстрація в Єдиному державному реєстрі. Для цього потрібно звернутися до місцевої державної адміністрації до державного реєстратора за місцем знаходження майбутньої юридичної особи, чи фізичної особи-підприємця. Процес реєстрації включає в себе перевірку документів, поданих для реєстрації, внесення відомостей про нову юридичну особу, чи фізичну особу-підприємця до Єдиного державного реєстру, оформлення і видачу виписки з Єдиного державного реєстру.

Практично кожен пенсіонер має чималий досвід в певній сфері діяльності, яким може скористатися для отримання прибутку. Використовуючи практичні знання і наявні ідеї, цілком можна почати свою справу, викладаючи на курсах або набравши учнів в приватному порядку. Також серед пенсіонерів є колишні вчителі та викладачі вузів, які завжди можуть зайнятися бізнесом, практикуючи послуги репетитора на дому.

Колишні військові часто йдуть в охоронний бізнес, ті, хто працював на будівництві, освоюють приватний ремонт квартир, кожен у міру сил намагається якомога довше залишитися затребуваним, спілкуватися з іншими, поки дозволяє здоров'я. Можна відкрити туристичний бізнес, свій ресторан. Дуже часто пенсіонерів можна зустріти в торгівлі. Більшості з них відмінно вдається реалізація текстилю та канцтоварів, галантереї або предметів побуту, продуктів харчування.

Пенсіонеру під силу відкрити невеликий павільйон або магазин, в якому будуть продаватися сувеніри та багато іншого. Головне в цій справі мати уявлення про потреби інших людей такого віку.

Крім того, організувати малий бізнес можна не тільки на знаннях, отриманих на колишній роботі. Адже багато людей мають цікаві ідеї або своє хобі, пов'язане зі створенням різноманітних виробів з бісеру, дерева, шкіри і т. Д. Сьогодні багато хто захоплюється подібним творчістю, тому свій корисний вміння обов'язково принесе його власнику на пенсії прибуток.

Також пенсіонер може організувати малий бізнес з виготовлення меблів, дерев'яних виробів, оригінальної біжутерії, в'язаних гачком речей і відкрити для їх продажу невеликий магазин. Крім цього можна почати свою справу, освоївши певний спосіб декоративного оздоблення меблів або музичних плит. Такі заняття гарантовано принесуть дохід.

Існує чимало варіантів бізнесу в домашніх умовах, зокрема численні ідеї заробітку існують для пенсіонерів, які вміють смачно готувати. Великим попитом користується як різноманітна випічка, так і домашня консервація, джеми, варення і т. д. Власний город або сад є відмінною підмогою, на якому можна вирощувати різні фрукти, квіти і овочі. Дані продукти потім досить легко подавати або консервувати на замовлення. Шиття на замовлення, підготовка розсади і рослин для дач і квартир, городів. У наш час хороший дохід приносять такі заняття, як миловаріння або бісероплетіння, макраме.

Той, хто добре володіє фотошопом, може малювати сайти або листівки, хтось, при бажанні освоївши додатково програму 1С підробляти бухгалтером на віддаленні для приватних осіб чи підприємств.

Найкраще займатися тим, що близьке по духу, тоді бізнес на пенсії стане не тільки приробітком, але і улюбленою справою, практично хобі.
Кожен бізнес по-своєму гарний, головне, щоб він приносив не тільки гроші, але і задоволення. Навіть ремонтуючи машини з друзями в гаражі можна отримати не тільки приробіток до пенсії, а й повноцінне спілкування. Можно зайнятися ремонтом годинників або різних інших виробів.

Все залежить від навичок і вміння, бажання і затребуваності, адже бізнес на пенсії можливий в будь-якому віці, також і в якості підприємця.
Той, хто йде в ногу з сучасними технологіями завжди знайде можливість застосувати свої знання на пенсії, тому не варто лінуватися вчитися і в більш зрілому віці, освоювати нові горизонти, бути затребуваним і цікавим партнером, тоді вік не матиме значення.

У разі якщо у Вас немає грошей для відкриття бізнесу, то Ви можете скористатися сервісом онлайн кредитування: кредити-онлайн.

Пенсіонери мають великий досвід роботи, який вони збирали багато років свого трудового стажу. Ці люди ставляться до своїх обов'язків набагато відповідальніше.
Крім того саме пенсіонери не обтяжені домашніми труднощами, маленькими дітьми, тому готові повністю віддатися роботі.
Варто також відзначити, що на сьогоднішній день дев'яносто відсотків пенсіонерів освоюють різні види діяльності, які є для них абсолютно новими, підвищують свою кваліфікацію.
Своїм досвідом такі люди можуть поділитися з молодшим поколінням. Робити це можна за певну плату. Сучасні пенсіонери нерідко викладають на різних курсах.
Це можуть бути курси бухгалтерів чи навіть сантехніків, наприклад. Подумайте, що саме у вас виходить найкраще, чого ви можете навчити оточуючих людей.
При цьому це не завжди стосується тільки професійних навичок. Найчастіше джерелом додаткового доходу стають якесь хобі пенсіонера.
Кожна людина, що володіє певними навичками або ж досвідом, може проводити приватні заняття. Досить помістити оголошення, що рекламує ваші послуги, в Інтернет або газету.

Розведення домашніх рослин і квітів, в'язання або випічка, бухгалтерський облік і аудит, художнє фото - швидше за все, саме ви володієте будь-яким з цих або інших талантом.
Пенсіонери, особливо жінки, часто отримують величезне задоволення від роботи по дому. Джерелом додаткового заробітку можуть стати і такі звичні заняття.

Безумовно, пенсіонерам з активною життєвою позицією набагато легше адаптуватися до виниклих труднощів. Людині пенсійного віку по плечу відкриття своєї справи і бізнесу. Тут вся справа в бажанні.
Найголовнішим залишається усвідомлення того, що вихід на пенсію - це зовсім не кінець життя. Це саме що ні на є початок, початок кращої половини вашого життя. У будь-якому випадку кожен пенсіонер в силах зробити своє життя таким.

П. Розанов

Немає коментарів:

Дописати коментар