Интернет реклама УБС

12.04.16

Суд зобов'язав шоумена Фоменко виплатити багатомільйонний кредит, який він нібито не отримував

У 2007 році шоумен і співак Микола Томенко створив компанію Marussia Motors з метою випуску російських гоночних болідів. Всього через сім років компанія збанкрутувала, попередньо зайнявши 60 мільйонів рублів для розробки спорткара Marussia.

Тверський суд Москви прийняв рішення про стягнення з Миколи Фоменко і його ділового партнера, співвласника компанії Marussia Motors Антона Колесникова солідарно 64 млн 647 тис. рублів. Відповідне рішення ухвалила суддя Людмила Виноградова 18 березня 2016 року. 
Таким чином, суд частково задовольнив вимоги позивача в особі банку "ФК Відкриття". Позивач просив стягнути з Фоменко і Колесникова 65 млн 547 тис. рублів, тобто на 900 тис. рублів більше.
- Не дивлячись на те що відповідач не визнає вимоги позивача в повному обсязі, ми перерахували розрахунки банку. За результатами вийшло 59 млн 400 тис. заборгованості перед банком, - зазначив представник Фоменко.
Адвокат Фоменко наполягав на тому, що підписи, які стояли під договором про боргові зобов'язання, які не належали артистові. Почеркознавча експертиза не змогла дати однозначну відповідь, хто залишив автограф у документах. У задоволенні клопотання про проведення повторної експертизи суд відмовив. Також суд не вважав за потрібне запросити дані геолокації, де знаходився Фоменко під час підписання договору.
За версією представника банку, в 2011 році Фоменко отримав кредит в розмірі 60 млн рублів на розробку першого в Росії спортивного автомобіля "Маруся". Поручителем за договором виступив його партнер Антон Колесніков. До лютого 2015 року Фоменко гасив борг через свого представника, але потім перестав.
Микола Фоменко не заперечує, що підписав договір у зв'язку з тим, що від нього як від медійного особи потрібно гарантія в проектах, в яких він бере участь. Але грошей він не отримував, тому ніяких платежів за договором не справляв.
- Ми неодноразово запитували у позивача підтвердження того, що Микола Фоменко отримав 60 млн рублів, - повідомив представник відповідача. - Позивач надав банківський ордер, з якого випливає, що Фоменко, будучи як платником, так і одержувачем, перевів цю суму на розрахунковий рахунок. Ми припускаємо, що це був позичковий рахунок. Даний ордер не є підтвердженням того, що позивач виконав кредитний договір і перерахував зазначену суму відповідачу.

І. Вільцанюк
І. Друженко

Немає коментарів:

Дописати коментар