Интернет реклама УБС

06.04.16

Під знаком Нафтогазу

   В останній декаді березня відбувся Перший міжнародний газовий інвестиційний форум. В ньому прийняли участь як іноземні  так і українські високоповажні спеціалісти начолі з  міністром енергетики та вугільної промисловості України Володимиром  Демчишиним.
   В  своєму виступі він відзначив  необхідність створити  просту систему, що призведе до прозорості ринку. Також зазначалося, що не завжди ліцензії добуваються чесно, не завжди тендери відбуваються прозоро. Так що є над чим працювати.
   Важливо враховувати, що, інвестуючи 1 млрд. гривень в розробку свердловини ми створюємо 1000 робочих місць в економіці нашої  країни. До цього потрібно уніфікувати відносини між центром і місцевою владою для більш плідної співпраці,  а з цього приводу вносити зміни в законодавство України. Варто було б мати дорожню карту дерегуляції в галузі в Україні. Рішення мають прийматися швидко. Обов.язково слід розмежувати транзит, збереження і видобуток газу. Вірно реформований ринок України стане надзвичайно привабливим для інвесторів. Усі рекомендації вже передано до влади і тепер  варто очікувати від неї необхідні кроки.
   Газовий сектор забрав на себе 40% інвестицій. Слід приділити  вагу тактиці в цьому  питанні.
  Данііл   Майданик  - Голова правління  Асоціації газодобувних компаній України- зауважив, що найближчим часом будуть опубліковані нові, більш прозорі правила на дозволи і тендери в галузі і більшість ділянок має іти через аукціон. Є необхідність у незалежному регуляторі,а також вкрай необхідно збільшити розробку нових  родовищ. На сьогоднішній день вже є спеціалісти, яким підвищено зарплатню, котрі здатні покращити  видобуток в Україні.
   За допомогою торгівельної палати США було створено документ по прозорості розвитку  гірничо-добувної промисловості. Відкриття газорозвідки  є важливим елементом в розвитку газовидобувної галузі. І в цьому сенсі важлива повна прозорість в кожному кроці на цьому шляху. Будь який інвестор прагне відчувати діалог між стабільністю і прозорістю для розвитку галузі. Саме за таких умов можна розраховувати на гранти та покращення інвестиційного клімату.
   Слід відзначити, що галузь за останні 1,5 року не залишається без уваги. Було пробурено скважину більш ніж шість тисяч метрів. У газовидобувній галузі починається новий технологічний етап, хоча і зниження ренти теж суттєвий привід для покращення роботи.

Віктор Добровольський

Немає коментарів:

Дописати коментар