Интернет реклама УБС

25.10.16

Екс-посол США Уільям Тейлор: Для миру на Донбасі треба посилювати українську армію

Як повідомляє ukrinform.ua, посилення оборонних можливостей українського війська є вірним шляхом для того, щоб стримати подальшу агресію Росії на Донбасі та створити умови для процесу переговорів щодо врегулювання конфлікту.

Про це зазначив у вівторок у Вашингтоні колишній посол США в Україні, нині віце-президент Американського Інституту миру Уільям Тейлор.

"Так, я вважаю, що це (посилення української армії – ред.) є вірний шлях, і це відбувається зараз", - зазначив він у відповідь на запитання власного кореспондента Укрінформу.

У цьому контексті Тейлор нагадав, що сьогодні Україні надається військова підтримка з боку Заходу, зокрема, у вигляді обладнання та проведення навчань.

"Основною метою на сьогодні є стримування подальшої агресії з боку РФ", - зауважив експерт. Він позитивно оцінив те, що ЗС України розвивають свої можливості, вдосконалюють досвід і стають дуже потужною силою, здатною стримувати збройний натиск з боку РФ.

За словами Тейлора, це усвідомлюють і в Кремлі. Вони не прориваються на Маріупольському напрямі та кілька разів ще подумають, чи продовжувати наступ, маючи потужний супротив із боку українців.

Сильна армія в Україні, а також допомога Заходу та можливість введення додаткових санкцій у разі подальшої агресії Росії дають основу для продовження переговорів в рамках "Мінська" або перегляду цих домовленостей. У подальшому це дозволить звільнити Донбас від російських військ, а потім вирішити і питання Криму, зауважив американський дипломат.

Д. Нагорний

Немає коментарів:

Дописати коментар