Интернет реклама УБС

15.12.16

Лікуй грип новорічним настроєм!

Ранок… Кава і тепла ковдра, на календарі 7 грудня. А за вікном білесенький сніжок, що мабуть ні кого не залишив байдужим. Адже саме він передвісник найчарівнішої пори- зими. Хтось уже придивляється ялинку, хтось обвішав гірляндами увесь дім. Але більшість  зовсім без настрою , шморгаючи носом, біжить в аптеку. І так постійно , адже щороку на новорічні свята людей охоплює епідемія грипу. 
Сезон простудних захворювань починається з перших осінніх холодів. Коли вже наче й треба носити теплі штани , але ще можна коротку юбку… і оці гарні туфельки і зовсім тоненьке пальто. Не дивлячись на погоду, люди гоняться за модними трендами ,що доводять їх  до температури 39 і страшенного болю у горлі. Та навіть ,якщо, ти в лижному костюмі, це не значить ,що якийсь дідом, чи ота семикласниця  не заразити  тебе грипом у маршрутці.
На сьогоднішній день, як повідомляє Укрінформ: "Станом на 47 тиждень в Києві стан захворюваності на грип на 4% більше від епідеміологічного порогу. Загалом захворіло понад 24 тисячі осіб, з них діти - 17 тисяч. Станом на зараз госпіталізовано 123 дитини". І так не лише в столиці, адже а Харківщині за тиждень захворіло майже 19 тисяч людей. Поріг захворюваності тут перевищений на 30%. А в Сумах зафіксували найбільший показник захворюваності дітей за останні 10 років. Лише за вихідні на лікарняні ліжка лягли 133 дитини. Загалом в області понад 8 тисяч хворих. Але найстрашнішим є те, що зареєстровано вже  два випадки смерті від грипу "А" – 52-річного чоловіка та 13-річного школяра.
Тож як вберегти себе від цієї страшної хвороби? По-перше потрібно знати симптоми. Але звісно, не треба уявляти себе великим диванним лікарем, і обшукавши увесь інтернет, ставити собі діагноз і займатись самолікуванням. При перших ознаках грипу ,а це- висока температура , біль у суглобах і м’язах, сухий кашель, біль у горлі, червоніння і запалення очей  ти повинен звернутись до лікаря.  
Якщо, ж ти зміг уберегтись від усіх  «чхаючих» та «кашляючих», не спіши розслаблятись ,а краще займись своїм імунітетом. Адже саме він найголовніший наш союзник у боротьбі проти шкідливих мікроорганізмів. Це ціла система, що підтримує в нас здоров’я, бадьорість і витривалість. Тому свій імунітет можна і потрібно підтримувати в хорошій формі, особливо в такі періоди епідемій. Для цього необхідно дотримуватись кілька простих правил. По-перше, частіше бувати на свіжому повітрі. Знайдіть для себе ,навіть у мегаполісі, такий собі оазис здоров’я і духовного спокою. По-друге, необхідно слідити за своїм раціоном. Свіжі фрукти, овочі та каші ніколи  не повинні покидати вашої кухні. Також важливим чинником є фізичні навантаження та повноцінний сон. Та все це важливо робити ,не лише взимку. Але найважливішим є величезна кількість позитивних емоцій та підтримка рідних, адже і хворіти разом веселіше. 
Отож, шановні хворіючі і не дуже, видужуйте! Виконуйте поради та не сумуйте , адже вже скоро Новий Рік і можна попросити в Діда Мороза ще трішечки здоров’я.

Анастасія Приходько

Немає коментарів:

Дописати коментар