Интернет реклама УБС

25.02.17

День Криму у Верховній Раді України.

23 лютого відбувся День Криму у Верховній Раді України.
Міжкультурний та правозахисний захід «День Криму у Верховній Раді України» відбувся з метою демонстрації реальної ситуації та інформування українського політикуму про фактичний стан дотримання прав людини на окупованій території. З цих питань відбулися виступи народних депутатів Мустафи Джемілєва, Рефата Чубарова, Георгія Логвинського та директора адвокаційного центру Української Гельсінської спілки з прав людини Бориса Захарова.

Відкрилась фотовиставка «Боротьба крізь роки» кримського фотохудожника Baykus та виставка кримськотатарського декоративно-ужиткового мистецтва «Zincir. Ланки пам’яті» від художника і скульптора Рустема Скибіна, а також була проведена благодійна акція на підтримку дітей політв’язнів у Криму «Рука допомоги»: ярмарок сувенірів з кримськотатарською символікою, ярмарок солодощів від найкращих кримськотатарських ресторанів, майстер-класи, виступ дитячого хору.

В кулуарах третього поверху відбулась презентація доповіді міжнародної експертної групи щодо подій 26 лютого2014 року перед будівлею Верховної Ради Автономної Республіки Крим. У заході взяли участь Сергій Остаф – експерт ОБСЄ та Ресурсного центру з прав людини (CReDO, Республіка Молдова); Володимир Яворський – юрист, експерт з питань свободи мирних зібрань (Україна-Білорусь); Георгій Логвинський – заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, Віце-президент ПАРЄ; Рефат Чубаров – народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу; Юлія Каздобіна – радник Міністерства інформаційної політики України; Андрій Щекун – голова ГО «Кримський центр ділового і культурного співробітництва «Український дім»; Дар’я Свиридова – юрист Української Гельсінської спілки з прав людини.

На прийнятті з нагоди Дня Криму в Верховній Раді були присутні Голова Верховної Ради Андрій Парубій, народні депутати України, лідер Народного Фронту Арсеній Яценюк, голова ДФС Роман Насіров, міністр юстиції Павло Петренко, міністр інфраструктури Володимир Омелян, посол Грузії Міхеїл Уклеба, посол Азербайджану Азер Худаяр та інші високоповажні гості.


Олександр Майстренко

Немає коментарів:

Дописати коментар