Интернет реклама УБС

08.04.17

«Севільський цирульник» вперше покажуть на сцені Національної оперети

Вперше в історії  Національної оперети 7 квітня 2017 року відбулась прем’єра всесвітньо відомої опери Джоаккіно Россіні «Севільський цирульник».

«Ця опера надзвичайно популярна у театральному світі. Цікавий той факт, що, пройшовши крізь роки, вона нині теж залишається надзвичайно затребуваною у репертуарах. Не складно пояснити чому — адже ми сьогодні проживаємо цю історію і можемо з легкістю простежувати в ній паралелі з сьогоденням. Приміром, прототипом головного героя є своєрідна версія сьогоднішнього іміджмейкера (чи навіть, політтехнолога), який, як і класичний Фігаро, намагається служити двом господарям. Думаю, зі мною погодяться всі, що осучаснені варіації цього персонажа ми можемо нерідко зустріти в звичному житті. І, до слова, «Севільський цирульник» містить безліч таких паралелей.
Ця опера змушує нас думати, спостерігати, осмислювати, аналізувати… Тобто не залишає глядачів байдужими! А, значить — цілковито виконує свою мистецьку функцію!», — ділиться враженнями  режисер-постановник вистави, народний артист України Богдан Струтинський.

За його словами, суть шедевру світової класики у Національній опереті передадуть через подолання оперних «штампів», привнесуть сучасних, актуальних мотивів і додадуть  внутрішньої динаміки, поєднавши її з музикою, новим сценічним втіленням та гумором, який народжується від дотепних і зрозумілих для сучасника діалогів. Але, разом з тим – наслідування європейських оперних традицій, де співак на сцені є справжнім драматичним актором, буде цілковито збережено!

Хореограф-постановник вистави, заслужений артист України Вадим Прокопенко також інтригує: «На сцені Національної оперети на глядача очікує оригінальна інтерпретація твору. Сценічне втілення опери «Севільський цирульник» є своєрідною пластичною плазмою, яка проходить крізь увесь спектакль – артисти їздитимуть на роликах, ходитимуть на котурнах. Хоча окремі балетні номери у виставі відсутні – ми ставимо оперу! Не стану розповідати про всі новації – має залишатися інтрига! Додам тільки, що в першій дії костюми будуть відповідати добі, коли опера була створена. А от у другій — глядач побачить
своїх сучасників».














Ганна Долженко

Немає коментарів:

Дописати коментар