Интернет реклама УБС

12.07.17

Форум “Єврооптимісти. Coming out night”

Що ви знаєте про ЄвроОптимістів? Хто вони насправді? Якими перемогами хваляться молоді та прогресивні депутати ВРУ та які законодавчі зміни вони пропонують?
Досвід, виклики, несподівані coming outs політичного життя та поразки були розкриті під час форуму “Єврооптимісти. Coming out night”, якій відбувся 10 липня в центрі столиці.
Організатори заходу не приховують, що ставили за мету здивувати публіку. Камерна зала театру та інтригуючи теми виступів народних обранців гармонічно поєдналися та створили неповторну атмосферу.







В першій частині заходу ЄвроОптимісти розказали всю правду про роботу у парламенті та боротьбі за зміни у країни, розкрили всі карти та поділилися таємницями, що “мешкають” в кулуарах ВРУ.

Зокрема, найбільший резонанс викликав виступ співкоординатора МФО “ЄвроОптимісти” Олексія Мушака та його спіч на тему "Легкі гроші або скільки важить мільйон доларів”, під час якого він зізнався, що “не боїться грошей”.

Його колега Альона Шкрум пояснила суть популізму, чому депутати голосували за долар по 5.05 і не забула згадати радикалів. 
Нікого не залишив байдужим відвертий спіч Олени Сотник про те, як вижити в законодавчому цунамі та зберігати при цьому спокій. Так, вона розказала про гонку за кількістю законопроектів, а не за якістю, згадала про обмін голосами та законопроекти, як “ордени” окремим впливовим депутатам.
“Експерт, активіст, грантоїд або починаючий політик?” - це самоіронічна промова Олексія Рябчіна, який розвінчав міфи про молодих політиків. 
В противагу його спічу, Вікторія Войцицька розповіла про особливості еволюції політиків та розкрила секрет, як створити із сотен Мікронів справжнього Макрона. На її думку в Україні й досі не з’явився лідер нації, існує криза довіри, а політики й досі користуються технологією “розділяй і володарюй”.
Про нові обличчя, “експертів” та деякі громадські організації, які готові переступити через всі моральні принципи, аби отримати владу розповіла Вікторія Пташник.

У другій частині депутати презентували свої 12 ідей для нової держави, які змінять 12 сфер життя, які стосувались євроінтеграції, економічної реформи, енергетичної безпеки, державно-приватного партнерства, державної служби, транскордонного співробітництва та ін. Спікерами другої частини заходу стали: Олена Сотник, Олексій Мушак, Альона Шкрум, Оксана Юринець, Олексій Рябчин, Анна Романова, Наталія Кацер-Бучковська, Ярослав Маркевич, Вікторія Пташник та Леонід Ємець.
Організаторами заходу виступили Міжфракційне депутатське об’єднання “ЄвроОптимісти”, за підтримкою ГО “Лабораторія законодавчих ініціатив” та EED.

Вікторія Войціцька:
"Наша найбільша проблема - тотальна недовіра. Оскільки у нас Coming out night, маю сказати, що Єврооптимісти теж пройшли через етап зневіри та зміцнення команди. Я Українооптимістка, тому сподіваюсь, що є люди, які постійно віритимуть у нашу країну. Ми маємо залучати в процес реформування все більше нових людей, бо лише в співпраці народжуються лідери".
Пані Вікторія просить усіх продемонструвати готовність до співпраці та підтримати заяву Єврооптимістів щодо необхідності створення антикорупційних судів.


Олексій Рябчин:


"Серед представників громадянського суспільства є експерти та професіонали, яким важливо впливати на політичний процес. Є грантоїди, що можуть робити корисні речі, але, передусім, заробляють гроші на експертизі (відносно якісній чи ні) у складних економічних умовах. Третя категорія громадянського суспільства - активісти, що є латентними політиками-початківцями. Ми дуже хочемо, щоб розумних політиків-початківців було більше. Та найголовніше, щоб усі три групи громадянського суспільства не лише читали заголовки, а були професіоналами-знавцями у своїй сфері".


Альона Шкрум:


"Чого можна повчитись у популістів? Популісти порушують складні питання та дають на них прості відповіді. Популісти вміють розділяти населення. Ми не зуміли об'єднатись і дати популістам рішучу відповідь. Ми маємо брати на себе відповідальність. Популісти грають на песимізмі, а ми будемо оптимістами, що дають надію".


Олексій Мушак:

"Старі" політики скажуть, що вони переможуть "молодих", бо вони знають схеми, вони знають правильних людей, у них є гроші".

"Без нових чесних грошей, без нових компаній не буде нової політики".


Вікторія Пташник:


"Говоріть лише про ті теми, в яких ви розбираєтесь. Пам'ятайте, з ким ви ведете переговори. Можливо, не треба зрікатися своїх переконань і варто чітко заявляти про них, навіть якщо керівництво вашої партії їх не розділяє?"


Олена Сотник:


"Народні депутати мають працювати не на кількість законопроектів, а, передусім, визначати важливі для України політики".

Олександр Майстренко

Немає коментарів:

Дописати коментар