Интернет реклама УБС

29.08.17

«Рівень чорного» Валентина Васяновича представить Україну на «Оскарі»



Український оскарівський комітет обрав драму Валентина Васяновича «Рівень чорного» як національного претендента на премію «Оскар» за найкращий неангломовний фільм. У прокат стрічка виходить 31 серпня.
Картина про 50-річного весільного фотографа, який переживає особистісну кризу, обійшла у національному відборі 7 інших претендентів: «Війну химер» Марії та Анастасії Старожицьких, «Dzidzio Контрабас» Олега Борщевського, «Стрімголов» Марини Степанської, «Червоного» Зази Буадзе, «Живу» Тараса Химича, «Микиту Кожум’яку» Манука Депояна і «Чужу молитву» Ахтема Сеїтаблаєва.
Світова прем'єра стрічки відбулася на 8-му Одеському кінофестивалі, де «Рівень чорного» було відзначено премією Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI) за Найкращий український повнометражний фільм. Головні ролі у картині зіграли Костянтин Мохнач, а також Катерина Молчанова – виконавиця головних ролей у фільмах «Моя русалка, моя Лореляй» і «Моя бабуся Фанні Каплан», номінантка на національну кінопремію «Золота Дзиґа».
«Рівень чорного» виходить у прокат за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Київська прем’єра фільму відбудеться 31 серпня у столичному кінотеатрі «Київ». Стрічку також побачать глядачі у Львові, Одесі, Сумах та Харкові.
Медіапартнери: Espreso, NRJ, Фокус, День, LB, Моє місто, Хорошее кино

Немає коментарів:

Дописати коментар