Интернет реклама УБС

31.08.17

Золоте Полісся

    У Національному музеї українського народного декоративного мистецтва за підтримки Президентського фонду «Україна» Леоніда Кучми 30 серпня 2017 року відбулось відкриття виставки «Золоте Полісся».
    В експозицію увійшли панорамно-об'ємні композиції з соломки заслуженого художника України Миколи Климовича та композиції з художньої соломки, створені учнями і випускниками Овруцької зразкової Малої академії народних мистецтв і ремесел.
     Микола Іванович Климович є фундатором і незмінним директором «Зразкового художнього колективу» Овруцької Малої академії народних мистецтв і ремесел з 1994 року.
     З давніх часів на Поліссі вміли прикрашати дерев'яні вироби соломкою. Сучасні автори, які володіють техніками художньої обробки соломки, звертаються не лише до тем природи рідного краю, традиційних рослинно-геометричних орнаментальних композицій, а й до героїко-історичної та біблейської тематики.
     Твори Миколи Климовича та його учнів демонструвалися у виставкових залах Афін (2002), Рима (2008), Севільї, Пунта-Умбрії й Ісла-Крістіни (2009), Тріполі (2010), Гібралеона і Беаса (2011), Гамбурга (2013), а також у Міжнародному центрі культури та мистецтв «Жовтневий палац» (2007), Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України (2009), Національному палаці мистецтв «Україна» (2011), Президентському фонді Леоніда Кучми «Україна» (2016).

Немає коментарів:

Дописати коментар