Интернет реклама УБС

21.09.17

«Земля як не / суб’єкт» — виставка творів мистецької частини проекту Земельна відповідь — відкрилась 19 вересня в Центрі сучасного мистецтва М17.
“Всі говорять про земельне питання, проте ніхто не питає відповіді у землі”.
Проект «Земельна відповідь», пропонуючи можливі шляхи розвитку агросфери, фіксує пов’язану з ним проблематику та проявляє найбільші конфлікти.
Однією зі своїх важливих задач творці проекту бачать у необхідності залучити до діалогу про долю земельної реформи в Україні новий суб’єкт – землю, голос якої допомагають почути сучасні художники.
Протягом літа Єгор Анцигін (Егор Анцыгин) , Тереза та Михайло Барабаш ( Tereza Barabash, Mykhaylo Barabash) , Віра Ганжа, Гнилицька Ксенія, Артем Волокітін та Тетяна Маліновська (Artem Volokitin, Tatyana Malinovskaya), Микита та Єгор Зігура (Nikita Zigura, Egor Zigura), Костянтин Зоркін ( Константин Зоркин), Анна Кахіані (Anna Kakhiani), Алевтина Кахідзе (Alevtina Kakhidze), Богдан Андрійцев, Сергій Якунін (сергей якунин) створювали свої роботи, досліджуючи проблематику сфери: земля не сприймається як Суб’єкт. Ставлення до землі як ресурсу, проте не як до суб’єкта із власними інтересами, окрім її виснаження, також породжує конфлікти.
Організатори проекту переконані, що в сучасному світі роль художника не тільки в емоційному вираженні того, що він відчуває, а й пізнавальна, дослідницька та аналітична робота. При цьому, Ксенія Малих (Ксения Малых), мистецтвознавець та кураторка, підкреслює важливість комунікативної ролі мистецтва.

«..У проекті «Земельна відповідь» ми вперше можемо спостерігати як голос художника долучається до вирішення реальних суспільних проблем, говорячи від імені чогось/ когось, що не може говорити. Ми стаємо свідками конструювання нової реальності. По великому рахунку це вже і є нова реальність…» – прокоментувала задум проекту мистецтвознавець Ольга Балашова (Olya Balashova), яка виступила консультантом проекту.
У мистецькій частині проекту включено і сучасне поетичне мистецтво – твір поета та репера Артема Лоїка «Мама земля». Організатори проекту прокоментували:

Протягом дії експозиції у просторі цих художніх висловлювань заплановані тематичні конференції, круглі столи та інші заходи, а 29.09.2017 – презентація результатів форсайту у спільному каталозі із художніми роботами.

Більше про подію — на сайті: http://landresponds.org.ua/art/zemlya-vidpovidaie-u-tvorah-suchasnih-ukrainskih-mittsiv.html

Немає коментарів:

Дописати коментар