Интернет реклама УБС

06.09.17

Олександр Ярема: Молодіжна політика в умовах децентралізації орієнтована на те, щоб молодь мала можливість розвиватися в своїх територіальних громадах

Молодь у фокусі Молодь – це наше майбутнє. Але чи гарантоване нам це майбутнє? Маємо багато працювати, щоб дати молодим людям можливості для розвитку, передати їм країну кращою, ніж самі її отримали. Децентралізація дає таку можливість. Проте сьогодні, понад 40% молодих людей не знає нічого про реформу, не усвідомлює її вигоди для себе. Молодіжні працівники (наставники), молодіжна інфраструктура (центри та простори народження нових ініціатив), залучення молоді до прийняття рішень – це все інструменти, аби молоді люди побачили зміни і сказали «так, ця реформа для нас». Такі думки лунали на всеукраїнській конференції Програми USAID Ukraine - USAID Україна #DOBRE “Молодіжна політика в умовах децентралізації”, проведеної спільно з Мiнiстерство молоді та спорту України
Світлина від Програма DOBRE.Ключовим завданням процесу децентралізації є створення настільки комфортних умов для мешканців територіальних громад, для розвитку молоді, щоб перед юнаками та дівчатами не поставало питання виїзду зі своїх громад. На цьому наголосив заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема на всеукраїнській конференції “Молодіжна політика в умовах децентралізації”.
“Молодь — це наше сьогодення, і нам разом потрібно робити так, щоб молоді люди відчували, що це їх час, їх відповідальність, та брали активну участь у прийнятті рішень. Саме тоді ми разом досягнемо успіху і тих результатів, до яких прагнемо”, - наголосив Олександр Ярема, акцентуючи на важливості спільної роботи з подолання викликів сучасності.

“Молодіжна політика, яку формує Міністерство, спрямована на те, щоб молодь мала можливість розвиватися, отримувати комфортні умови в своїх територіальних громадах”, - зауважив посадовець.
Світлина від Програма DOBRE.
Заступник Міністра поінформував про стратегічні завдання, спрямовані на досягнення цієї мети. Серед них опрацювання концепції реалізації молодіжної політики в умовах децентралізації, методології формування єдиного молодіжного простору, що сприятиме поширенню кращих практик, які існують в різних громадах і за кордоном. А також формування моделі функціонування округу, де молодіжна політика займатиме центральну позицію.

Олександр Ярема поінформував про результати щорічного репрезентативного соціологічного дослідження "Молодь України – 2017".

Світлина від Програма DOBRE.Опитування проводилось на замовлення Міністерства молоді та спорту з 20 липня по 10 серпня в 24 областях України та м. Києві. Участь у ньому взяли 2000 респондентів віком від 14 до 34 років.

Згідно з отриманими даними близько 49% молодих людей знають про процеси децентралізації, які відбуваються в країні. Однак існує потреба в більшому інформуванні молоді про стан проведення реформи, оскільки понад 40% зазначили, що не володіють такою інформацією. Разом із тим, 37% молодих людей висловили готовність брати участь у розбудові своєї громади.

За словами Олександра Яреми, серед інструментів, яким саме чином молодь бачить свою участь у розвитку громади, на перших позиціях – розробка і реалізація молодіжних проектів й ініціатив та створення молодіжних ініціативних груп або організацій.

Заступник Міністра також проаналізував основні напрями реалізації молодіжної політики. А саме: кадрове забезпечення, розвиток молодіжної інфраструктури, належне фінансування молодіжної роботи та залучення молоді до процесу ухвалення рішень.

Немає коментарів:

Дописати коментар