Интернет реклама УБС

14.09.17

«План Маршалла» для України: які вимоги ставить ЄС перед Кабміном

Картинки по запросу План Маршалла для УкраїниЯк повідомляє "Вголос" Кабінет міністрів України повинен до 24 вересня доопрацювати і представити технічний план з надання Україні фінансової допомоги в рамках «Плану Маршалла».
Про це заявила глава парламентського комітету у закордонних справах Ганна Гопко.
«Уряд відповідно до доручення сьогодні створеної спільної робочої групи (до неї увійшов екс-прем'єр Литви, один з авторів «Плану Маршалла» Андрюс Кубілюс, – ред.) повинен напрацювати за пропозиціями різних міністерств перший драфт – бачення «Плану Маршалла». Потім цей драфт, як сказав Степан Іванович (віце-прем'єр Кубів, – ред.) буде представлений на парламентських комітетах економічного розвитку Іванчука, Галасюка і у закордонних справах», – сказала вона.
Нардеп додала, що українській владі потрібно працювати «як одній національній збірній».
«Уряд може прийти і сказати, що потрібно прийняти, наприклад, закон про концесії, або про відновлення довіри до банківської сфери. Тобто, у кожного своя роль. Адміністрація президента, яка більше відповідає за політичний діалог з канцлером Меркель, Макрона, обговорює політичні домовленості про фінансування. Уряд займається наповненням, під які проекти будуть виділятися гроші. А парламент – законодавчими ініціативами», – пояснила глава комітету ВР у закордонних справах.
Гопко розповіла, що в листопаді цього року перед самітом Східного партнерства, який буде в Брюсселі, українська делегація має представити свої напрацювання, які повинні бути офіційно затверджені на саміті.
Картинки по запросу План Маршалла для України«Ось вже є драфт резолюції, який розглядається в комітеті із закордонних справ Європарламенту. І тут, зокрема, ви можете чітко бачити написано: «Імплементація Нового європейського інвестиційного плану для України та інших країн-членів програми Східного партнерства ...». Тут же ще написано: «Єврокомісія спільно з Європейським інвестиційним банком ...». Тобто цим вони вже фактично дають доручення Єврокомісії опрацьовувати механізми імплементації Нового європейського інвестиційного плану для України», – підсумувала Гопко.
Нагадаємо, «План Маршалла» для Украіни буде представлений на саміті Східного партнерства у листопаді 2017 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар