Интернет реклама УБС

17.11.17

Одне з найпопулярніших туристичних місць Австралії закриють для відвідування

Скеля Улуру, сакральна і священна пам'ятка в Австралії, буде закрита для туристів з жовтня 2019 року. Таке рішення прийняла місцева влада через постійне ігнорування відвідувачів заборони підняття на вершину.
Про це повідомляє Independent і АВС News.
Улуру розташована майже в центрі найменшого материка та зі пташиної висоти нагадує слона. За підрахунками вчених скеля була створена природою щонайменше 700 мільйонів років тому. Для місцевого племені Анангу Улуру являється священним місцем, з яким пов'язаного багато легенд. Окрім того, у підніжжя скелі були знайдені древні зразки наскального живопису. Пам'ятка внесена до списку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО. 
Згідно з даними сайту Національного парку, що року скелю Улуру відвідує понад 250

тисяч осіб. Ця кількість на далі продовжує рости. Після того як, в 1985 році скеля відійшла під владу до своїх традиційних власників, місцевих аборигенів, було встановлено певні правила для туристів, щодо відвідування святині. "Ми, плем'я Анангу, маємо дещо сказати. Улуру це священне місце для нашої культури, джерело великих знань. Згідно з нашим законодавство, не дозволено підніматися на вершину скелі. Це наш дім. Будь ласка, не піднімайтеся на гору", - написано в застереженні для туристів. Не дивлячись на це 17 % площі скелі вже потерпає від шкоди людей. Саме тому було прийнято рішення заборонити для відвідування скелю Улуру з 26 жовтня 2019 року." Це надзвичайно важливе місце, а не майданчик або тематичний парк, на зразок Діснейленду, – пояснює абориген племені Анангу Семмі Вілсон та додає, - ми відкриті до туристів. Ми просто не хочемо, щоб вони ходили по нашій святій території". Однак, противники заборони кажуть про те, що дане рішення буде мати негативний вплив на австралійський туризм і суспільне життя аборигенів.
Марія Прунцева

Немає коментарів:

Дописати коментар