Интернет реклама УБС

18.01.18

Польща і поляки на зламі століть

15 січня o 19.00 у приміщенні Інституту св. Фоми Аквінського (вул. Деревлянська, 13) у Києві, відвідувачі мали нагоду познайомитися з роботами польських фотографів Малґожати Шимчик-Карнасевич і Єжи Карнасевича!

Частину виставки цих двох краківських фотомитців на тему «Польща і поляки на зламі століть» (фотографій періоду 1979-2007 років) представляло Посольство Республіки Польща в Україні. Впродовж 2008-2013 років виставка побувала в багатьох українських містах, між іншим, у Краматорську, Донецьку, Луганську, Харкові, Рівному, Луцьку і Вінниці, де її приймали дуже урочисто. Відкриття експозицій проходило у співпраці з польськими дипломатично-консульськими установами за участі високопоставлених українських гостей, серед яких були і мери міст.

Величезний інтерес преси і відвідувачів викликали, серед інших, фотографії з Нової Гути, особливо ті, які показують пам`ятник Леніна після спроби підриву й паломництво Йоанна Павла II до Польщі.

Київський вернісаж - своєрідний підсумок багаторічної мандрівки виставки по Україні. За задумом експозиції, вона має показати Польщу і лиця поляків в епоху радикальних суспільно-політичних перетворень на нашому континенті, а також заохотити відвідувачів до дискусії на тему підґрунтя формування національної тотожності.

На відкритті виставки був присутній Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло





Немає коментарів:

Дописати коментар