Интернет реклама УБС

04.04.18

Аюрведа – наука зцілення життя природою








28 березня 2018 року в Fairmont Grand Hotel Kyiv (м. Київ, вул. Набережно-Хрещатицька, 1), відбувся бізнес-семінар на тему «Аюрведа – наука зцілення життя природою».

Організаторами заходу виступило Посольство Індії в Україні в партнерстві з Ананта Медікеар ЛТД.(Україна), Центр Ведичної Медицини «Расаяна» (Україна) – інформаційний партнер заходу.
Метою зустрічі було продемонструвати можливості лікування різноманітних хвороб за допомогою традиційної системи медичних препаратів Індії та сприяння природним методам лікування з використанням трав, мінералів, здорового харчування, фізичних вправ тощо.
У форумі взяли участь близько 300 людей, включаючи представників державних органів влади, представники індійських фармацевтичних компаній, що базуються в Україні, представники аюрведи з Індії,  практикуючі лікарі аюрведи, представники Асоціації фахівців з народної та нетрадиційної медицини України, Ананти Медікеар ЛТД., експерти міністерства AYUSH уряду Індії та ін.
Захід відкрив виступ Надзвичайного та Повноважного Посла Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті. Він підкреслив цілісний підхід до охорони здоров'я, яким керується аюрведа та загальної профілактики організму.  Він додав: «Аюрведа – давня, перевірена часом індійська система медицини та охорони здоров'я з документально підтвердженою історією використання протягом 3000 років, вона підтримує рівновагу фізичних, фізіологічних, психологічних, духовних та соціальних станів людини».  Н і П. Посол Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті підкреслив про необхідність популяризації та включення аюрведи в систему освіти в Україні. Він закликав органи місцевого самоврядування визнати аюрведичну медичну систему в українській системі охорони здоров'я та дозволити імпорт аюрведичних лікарських засобів в Україну. Він наголосив, що цей бізнес-семінар – лише перший крок для цього. 9-11 квітня 2018 року в Україну прибуде делегація аюрведичних компаній з Індії, яка проведе ряд зустрічей в Торгово-промисловій палаті, Верховній Раді Україна тощо.
Голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я, пані Ольга Богомолець підкреслила, що Україна має давню традицію лікування народною медициною. Вона заявила про готовність працювати разом з Індією в галузі природної і альтернативної медицини. Також вона висловила щиру подяку Послу Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті та уряду Індії за гуманітарну допомогу, яку Україна отримала від Індії у вигляді сироваток та вакцини від правця, дифтерії, ін.
Представники міністерства йоги та аюрведи AYUSH з Індії в своїх презентаціях підняли питання можливості двостороннього партнерства між Індією та Україною для просування питання торгівлі аюрведичними препаратами, освітніх курсів та лікарів аюрведи в Україні. Вони повідомили, що виробничі компанії аюрведичних ліків регулюються в Індії відповідно до Закону про лікарські та косметичні засоби, а дотримання правил GMP є обов'язковим. Деякі індійські компанії відповідають стандартам сертифікату WHO-GMP та експортують аюрведичні препарати в багато країн світу. «В Індії, Шрі-Ланці і Непалі – аюрведа сьогодні є офіційно визнаною медициною. AYUSH є єдиним в світі міністерством йоги та аюрведи, де підтримка аюрведичних заходів здійснюється на державному рівні. На сьогодні в Індії налічується 278 000 аюрведичних фахівців, більше 200 аюрведичних навчальних закладів та 112 навчальних закладів, де можна здобути підвищення кваліфікації з аюрведи.  Щорічно 15000 людей стають випускниками цих установ. Цікавим є той факт, що в Індії знаходиться 7439 приватних компаній, які займаються виробництвом аюрведичних препаратів, і більше 22 компаній мають міжнародний сертифікат», – підкреслив доктор Катош, експерт міністерства AYUSH.
В цілому, підходи аюрведичної системи є простими, орієнтованими на здоров'я людини та зміцнення імунітету з метою запобігання різного роду захворювань. Аюрведа пропонує індивідуальний режим лікування відповідно до особливостей тіла та розуму, характеру та стадії захворювання людини. Методи біологічного очищення під назвою Panchakarma та Dos & Don'ts, які прописані міністерством AYUSH, є невід’ємними кроками для налагодження збалансованого харчування, правильного режиму дня та подолання дисбалансу в організмі. Терапія омолодження «расаяна» та інші заходи аюрведи для зміцнення імунітету є  дуже корисними при дегенеративних захворюваннях та хронічних проблемах зі здоров'ям. Аюрведичні лікарські засоби виготовляються з натуральних речовин, включаючи рослини, мінерали та продукти тваринного походження.

Немає коментарів:

Дописати коментар