Интернет реклама УБС

04.07.18

Топ-10 технологій майбутнього - вже в Україні

 
IT-конференція ASBIS HUB 2018. TECH TALKS: «Тренди. Можливості. Інновації », яка відбулася в Києві 21 червня 2018 року, позначила цифрові тренди на найближче майбутнє.
IoT-платформи для управління інфраструктурою, від міст до квартир. 
Сьогодні на одну людину в світі припадає три машини. При цьому пристрої, забезпечені IoT-платформою (системою закритого циклу з пристрою, сервера ПО і прошивки, управління і захисту даних), вміють «спілкуватися» між собою. Завдяки їм можна відстежити, що відбувається з об'єктом на відстані: наприклад, віддалено проконтролювати стан квартири. IoT успішно застосовують в управлінні інфраструктурними проектами. Так, у проекті «Kyiv Smart City» жителі столиці вже користуються електронними «картами киянина», цифровим розкладом міського транспорту, міським безкоштовним Wi-Fi на вулицях і в транспорті. Мобільні Термінали Збору Даних (ТСД) і касові апарати на базі техніки Apple.В Apple розробили мобільні рішення для рітейлу на базі iPod і iPhone. Невеликі пристрої є повноцінним робочим місцем касира або співробітника складу. Мобільні термінали збору даних (ТСД) дозволяють виконувати всі класичні операції, пов'язані з товаром і логістикою: контроль цінників, викладку товарів і т.п. Схожі на звичний смартфон новинки володіють повноцінною операційною системою, якісно зчитують штрих-код, передають зображення високої якості і виконують ще ряд не менш важливих функцій. 
Рітейл: електронні цінники, «розумні» примірочні і smart-маркетинг. 
Цифрові технології трансформують магазини.  Наприклад, примірочні стають «розумнішими»: прямо в них покупець може отримати повну інформацію про товар за допомогою спеціальних пристроїв. Також в тренді електронні цінники: їх не потрібно переписувати вручну, інформація оновлюється завдяки зворотного зв'язку зі складом і з торговим залом. Ще одна інновація - цифрові вивіски Digital Signage Prestigio, завдяки яким ми бачимо новини, прогноз погоди, рекламні повідомлення. А ПО Prestigio Addreality дозволяє проводити рекламні кампанії в оффлайн і онлайн, редагувати контент віддалено, розпізнавати стать і вік споживача.Virtual Reality (VR) в шкільній програмі і не тільки. 
Віртуальні екскурсії в освітніх програмах стають звичною справою. Можна пройтися вулицями Стародавнього Риму або здійснити подорож всередину людського організму. Це набагато цікавіше, ніж розглядати картинки в підручниках. Якщо раніше VR-обладнання асоціювалося з ігровими та розважальними пристроями, то сьогодні віртуальна реальність міцно займає позиції в освіті, медицині, наукових дослідженнях. З нею наші відкриття стають яскравішими. 
Комплексні рішення для бізнесу на основі IT-технологій. 
Світ рухається в бік інтелектуалізації речей. З розвитком IoT дані генерують автомобілі і поля. Наприклад, рослинництво потребує смарт-технологіях, і вже існують цифрові комплексні рішення для управління в аграрному секторі. Потужний сервер зберігає і передає дані про прогноз погоди, зберігаючи урожай, дрони моніторять стан посівів, логістика врожаю контролюється штучним інтелектом. Також зростає попит на ефективні сховища величезного обсягу даних, що генеруються.  
Керівник департаменту проектної дистрибуції компанії АСБІС-Україна Олег Мельник підкреслив, що за комплексними цифровими рішеннями для бізнесу майбутнє. 
Попит на обладнання для відеоконференцій.OPEN SPACE - найбільш поширений формат сучасних офісів. Вони мають потребу у великій кількості переговорних кімнат. Представник Logitech навів статистику: сьогодні в світі налічується до 40 000 000 кімнат для переговорів розміру 3x3 кв. метра (за даними агентства Wainhouse). Ще 20 років тому обладнання для відеоконференцій було доступно не всім компаніям України. Сьогодні технологія для відео конференції коштує в 100 тисяч разів менше, ніж 25 років тому. У 2016 році було продано 30 тис. пристроїв, а в 2017 - близько 60 тис.«
Токенізація» бонусів на базі блокчейн-технологій. 
Рівновеликі неконкуруючі бізнеси можуть створювати єдину карту лояльності на базі блокчейн-технологій для загальної аудиторії споживачів. Для цього компаніям-партнерам необхідна власна блокчейн-мережу з базовим токеном. Інфраструктура для передачі токенов між гаманцями дозволяє оперувати єдиним гаманцем, з вбудованою функцією обміну токенами між собою. Для компаній це - економічний варіант управління бонусними програмами. Для покупців відкривається зручна можливість розрахуватися токенами без жорсткої прив'язки до бренду або термінів акції.Цифрові офісні дошки і наступне покоління кіноекранів. 
Цифрова маркерна дошка Samsung Flip для роботи в креативних групах є аналогом офісним кліп-бордів із паперовими сторінками, але володіє розширеними функціями (наприклад, переміщається по офісу). Ще один перспективний рішення від Samsung - високотехнологічний екран Onyx Cinema LED Technology, перший в світі

Леонід Коваленко

Немає коментарів:

Дописати коментар