Интернет реклама УБС

14.11.18

USA-UA Identification

 13 листопада в Американському домі в Києві відкрилась виставка "USA-UA Identification".

Тривалість: 13 листопада - 1 грудня 2018

Куратори: Аліна Комісар, Ольга Селіщева, Юлія Нужина

Спільний україно-американський проект через мистецтво досліджує сучасне життя в Америці і Україні та знаходить точки дотику двох, на перший погляд, абсолютно різних суспільств. Основне завдання учасників проекту полягає в тому, щоб збудувати культурний міст між двома країнами за допомогою різноманітних художніх практик.

В Україні зараз активно відбувається процес соціокультурних трансформацій. За цих умов для громадян є вкрай важливим зрозуміти, який імідж своєї країни вони хотіли би мати та будувати. Деякі з представлених робіт стосуються аспектів самоідентифікації сучасного українця і громади в цілому, та наштовхують на думку, якою може бути наша унікальна пропозиція як молодої держави і нації з багатовіковою історією.

Американські художники, фотографи та медіа-художники представили своє бачення України, а українські учасники демонструють Америку такою, про яку мріють і такою, якою вона відкривається тим, хто приїхав туди за славнозвісною "американською мрією".

Знайомимо вас з учасниками виставки та їх роботами.

Авторська книга Ольги Селищевої "Американська мрія"
досліджує життя в Америці через долі конкретних людей. В книзі представлені історії двох жінок, одна з яких народилась та прожила все життя в Америці, інша емігрувала з України та в зрілому віці проходила адаптацію до стандартів американського життя. Книга задає питання, що є основою американської мрії та наскільки це універсальні складові щастя.

Olga Selischeva народилася в Харкові в 1984 році. Закінчила Харківську Державну Академію Дизайну та Мистецтв (ХДАДМ), за фахом «Графічний дизайн», викладала два роки в ХДАДМ. У 2014 році навчалася в IKEA BAUHAUS SUMMER SHOOL, Дессау, Німеччина. Член Асоціації дизайнерів графіків «4-й Блок», член молодіжної секції «Спілки художників України». Виставкову діяльність розпочала з 2002 року. Як графічний дизайнер і художник взяла участь в більш ніж 50 виставках та фестивалях в Австрії, Німеччині, Данії, Мексиці, Польщі, Словенії, Чехії, Росії та Україні. Персональні виставки Харків (2002р., 2009р., 2014 року), Берлін (2009р.), Київ (2011р., 2013р., 2015р.). Плакати знаходяться в колекції Музею плаката, м. Орхус, Данія. Художні роботи знаходяться в приватних колекціях на території України, Німеччини та Польщі.


Немає коментарів:

Дописати коментар