Интернет реклама УБС

21.12.18

Бамблбі



(Bumble Bee - в перекладі з англійської означає - джміль)

12 грудня в одному з кращих кінотеатрів міста Києва "iMax" ( "Планета кіно", ТРЦ "Блокбастер") відбувся прес-показ фільму «Бамблби" організований компаніями "B & H" і радіо "NRJ".
Організатори дуже постаралися, щоб цей вечір запам'ятався не тільки переглядом гаряче очікуваної багатьма кінокартини, але також прекрасною і святковою атмосферою. Дуже хочеться висловити величезну подяку всім, хто брав участь в організації цієї чудової події!
Треба сказати, що фільм вийшов просто дивовижний! Про що вже ясно дають зрозуміти найвищі оцінки на дуже поважному сайті «Rotten Tomatoes» (98 відсотків з 100!). А це означає, що вам вже можна сміливо брати квитки для сімейного перегляду в кіно, тим більше, що наближаються канікули. Але для тих хто все ж хоче дізнатися про фільм більше, ми постараємося розповісти про нього більш детально.

Нова історія, нова команда, новий стиль і новий режисер

Перш за все слід почати з того, що фільм "Бамблбі" є як передісторія (або як зараз прийнято називати - приквелом), так і одночасно спін-оффом всієї серії фільмів "Трансформери" (починаючи з самого першого фільму 2007 року). А це, в свою чергу, означає, що тепер головним героєм нової історії і даного фільму став не наш старий знайомий, трансформер Оптімус Прайм, а його вірний друг і соратник по імені Бамблбі.
У режисерському кріслі в цей раз творить не ветеран і засновник серії кінофільмів про «Трансформери» Майкл Бей (він продюсер картини), а початківець, але неймовірно талановитий і подаючий великі надії, американський режисер Тревіс Найт.
Режисерським дебютом Тревіса Найта був мультфільм «Кубо: легенда про самурая», і ця картина підкорила і глядачів і критиків. Мультфільм отримав 97% позитивних рецензій від критиків на сайті «Rotten Tomatoes», а так само премію BAFTA (Британська академія кіно) в 2017 році за кращий анімаційний фільм.
Головним сценаристом фільму стала Христина Ходсон. Для неї «Бамблбі» є третім за рахунком фільмом, для якого вона написала сценарій. Першими два були трилери-драми «Під замком» (2016) і «Мана» (2017).
Оператором виступив Енріке Чедьяк ( «Глибоководний горизонт», «127 годин», «Бойлерна»), який отримав премію ще в 1997 році на фестивалі «Санденс» (національний американський кінофестиваль незалежного кіно) за операторську роботу у фільмі «Божевільні вулиці».
А композитором став Даріо Маріанеллі ( «V - означає вендета», «Їж, молись, кохай», «Еверест») який вже працював з режисером Тревіс Найтом над мультфільмом «Кубо: легенда про самурая».
Продюсери у картини незмінні: Майкл Бей ( «Трансформери», «Погані хлопці», «Скала», «Армагеддон»), Лоренцо Ді Бонавентура ( «Костянтин», «1408», «Трансформери»), Том десант ( «Люди Ікс» , «Трансформери») і Дон Мерфі ( «Трансформери», «Жива сталь»).
У головних ролях: Ділан О'Брайен (озвучив трансформера Бамблбі), актор і співачка Хейлі Стейнфілд ( «Залізна хватка», «Особливо небезпечна»), Хорхе Лендеборг-молодший ( «Людина Павук: Повернення додому»), Памела Адлон ( «Цар гори »,« Аниматрица »), Стівен Шнайдер (« Бамблби »- його дебют на великому екрані, так як до цього він працював тільки на ТБ), Джейсон Дракер (« Особливо небезпечна »), а так же актор, музикант і рестлер Джон Сіна ( «Фердинанд»).

Бамблби, ностальгія, 1980-й «Кібертрон»

Хоча історія фільму «Бамблби» і має схожий сюжет з найпершим фільмом про трансформерів, але все ж є ряд дуже важливих відмінностей. Те, що відбувається у фільмі здатне захопити увагу глядача з найперших кадрів, сцен, які відкривають стрічку (Не запізнюйтесь! :-)). І справа не тільки в тому, що кіно починається з дуже добре поставленого драйвового екшна, але також і у візуальному оформленні та художньому дизайні.
Це дозволяє глядачам з перших хвилин миттєво зануритися в самий епіцентр битви між Автоботами і Десептіконами на їх рідній планеті «Кібертрон» (на Землі тим часом 1987 рік). Перше, що відразу впадає в очі (особливо тим, хто ріс в кінці 1980х і початку 1990х і дивився однойменний мультиплікаційний серіал), - це схожість як самих трансформерів, так і атмосфери мультсеріалу з кінофільмом «Бамблбі». Наприклад, пам'ятаєте як зовні трансформери виглядали в кінофільмах раніше? Можете сміливо про це забути. Тепер наші улюблені роботи зовні виглядають так, немов вони з обожнюваного мультфільму 1980х років з його приголомшливим шармом і візуальним рядом. І коли занурюєшся в фільм, то відчуття виникають неймовірні, ніби-то все краще, що було в мультфільмі, тепер розцвіло бурхливими фарбами і перенеслося в дорогий науково-фантастичний блокбастер. А це, в свою чергу, дарує настільки сильні хвилі радості і ностальгії, що фільм миттєво викликає дуже добрі, світлі почуття і щиру посмішку, за що йому вже хочеться поставити 100 балів! :-)
Кілька слів про графіку. Фільм з бюджетом в 102 мільйони доларів виглядає неймовірно красивим. Комп'ютерна графіка на висоті, зображення дуже соковите
і чітке, при цьому в кінофільмі абсолютно немає почуття перенасичення спец-ефектами, особливо такими, як «рапід» або «тремтяча камера». Любителі якісного екшену по достоїнству оцінять виконану роботу.
Зауважимо, що зовнішня складова в такому жанрі дуже важлива. І все ж, головне, що робить хороший фільм - відмінним, це - історія, «хімія» між героями і загальна атмосфера. Цього разу творцям удалость вийти на абсолютно новий, позамежний для цього жанру рівень. Справа в тому, що у Тревіса Найта і команди творців фільму вийшло головне - вдихнути в цю кіноісторію душу. Фільм вийшов дуже добрий, позитивний, світлий і щирий. Хоча схожість сюжету з першою частиною про трансформерів очевидна, і зворушлива дружба між Чарлі і Бамблбі нікого не залишить байдужим. Бамблбі наділений такою привабливою добротою і харизмою, що з бойового робота «трансформується» в вразливого і боязкого підлітка (якщо ви дивилися такі картини як «Сталевий гігант», «Коротке замикання» або «Інопланетянин», то відразу зрозумієте, про що мова).
Переглядаючи «Бамблбі» бачиш, що це досконале інше кіно, ніж сага Майкла Бея, воно йде своїм шляхом і поступово наповнюється масою різних «смачних» деталей, тонких і дотепних відсилань, дуже ретельною роботою над усіма елементами картини, а між акторами все більше проявляється та сама хімія, яка ближче до кінця стає однією з найголовніших складових фільму. Всі актори грають чудово і виглядають дуже гармонійно і злагоджено.
Треба сказати, що стиль Тревіса Найта багато в чому нагадує маестро Стівена Спілберга. У той же час, Тревісу Найту вдалося підкреслити ті знахідки, елементи і механіки, які прекрасно працювали в фільмах Майкла Бея, при цьому чудово поєднати все це зі своїм баченням, що вплинуло і на атмосферу фільму в цілому. Часом виникає відчуття, що за якістю фільм увібрав в себе найкраще від таких студій і мультфільмів як «Pixar» ( «Вгору», «Коко») або «DreamWorks Animation» ( «Як приручити дракона»), так як все, що відбувається позбавлене надмірної жорстокості або гумору «нижче пояса», але при цьому виглядає захоплююче.
Інтер'єр фільму не тільки просочений духом 1980х років, але і опрацьований до дрібниць. Найближчим відмінним аналогом може послужити серіал від каналу «Netflix» - «Дуже дивні справи». Однак у випадку з «Бамблби» вас чекатиме не тільки прекрасний зовнішній антураж 1980х, але і десятки різних отсилок- «пасхалок» (як це було, наприклад, в «Першому гравцеві приготуватися»). У одного з головних героїв, Мемо (вельми схожого чарівною мімікою на Віна Дизеля), - в кімнаті висить плакат фільму «Щось» (режисера Джона Карпентера). Регулярно, але дуже органічно в фільмі спливає просто неймовірна кількість відмінної музики 80х (наприклад група «A-ha»), а час від часу в кадрі спливає дуже популярний серіал тих років «ALF». До слова, уважний глядач може помітити епізодична поява ще одного чудового персонажа з минулих фільмів про трансформерів, але не будемо спойлер. Отже, щоб отримати від фільму максимум задоволення, не слід відволікатися ні на секунду! :-)
Хочеться також згадати дуже гарний авторський саундтрек від Даріо Маріанеллі, так як в деякі моменти його музика не тільки дуже сильно занурює і підсилює емоційну атмосферу, що відбувається, а й привносить безліч емоцій, значно посилюючи драматургію і здатна надовго залишитися у вас в пам'яті.
І звичайно ж, варто відзначити дуже якісну операторську роботу, так як Енріке Чедьяк не тільки чудово впорався з поставленим завданням, наповнивши фільм відмінними ракурсами, сценами і майстерно поставленими кадрами, але і дуже класно підхопив прекрасний операторський стиль з минулих фільмів серії. Його ракурси виглядають не тільки дуже красиво, але і стилістично пов'язують всю серію фільмів в єдине ціле.
Помітно, що над фільмом була проведена величезна, можна навіть сказати титанічна робота і це гідно величезної поваги!

«Початок, середина, кінець. Факти, деталі. Стисло - сама суть »- Агент Сіммонс

Новий курс фільмів серії «Трансформери» заданий чудово! Сподіваємося на продовження від Тревіса Найта і всієї команди картини «Бамблбі», так як цей фільм можна сміливо вважати не тільки одним з найкращим в серії про «Трансформери», а й одним з кращих блокбастерів 2018 року.
Якщо вам подобалися фільми про трансформерів до цього - сміливо йдіть в кіно. Якщо вам подобалася тільки перша трилогія або перша частина серії, то цей фільм вас точно не розчарує! Якщо вам не подобалися фільми про трансформери до цього, то напевно варто піти і дати цьому фільму шанс!

Об'єктивна оцінка - 9.5 з 10

Особиста оцінка 10 з 10

P.S.
Окремо варто сказати кілька слів про студію «LeDoyen» і її дуже копіткою роботою над дублюванням фільму «Бамблби»! Наприклад в сцені, коли герої дивляться серіал «Альф», його дублював всіма улюблений актор, Євген Малуха, який озвучив оригінальний телесеріал «Альф» для українського телебачення. Подібна робота над дубляжем гідна найвищих похвал!

Величезне спасибі «B & H», «Планеті Кіно» ( «iMax») (ТРЦ (Блокбастер ») за запрошення, прес-показ та чудовий вечір!

Окрема подяка Вікторії Мурованій.


Паксюткін Григорій, Паксюткіна Юліана

Немає коментарів:

Дописати коментар