Интернет реклама УБС

19.03.19

ПОПТРАНС. Дистанційне бачення. Мистецькі практики Ужгорода 90х—00х



15 березня о 18:30 у межах Лабораторії сучасного мистецтва у Малій Галереї Мистецького арсеналу відбулось відкриття виставки «ПОПТРАНС. Дистанційне бачення. Мистецькі практики Ужгорода 90х—00х»

Часто спонтанна та несвідома, несерйозна та іноді провокативна, але візуально приваблива неформальна художня сцена Ужгорода досі не досліджена та не описана історією мистецтва.

Арт-група Поптранс була створена у 1996 році в Ужгороді як спротив консервативному мистецькому осередку. Учасники групи бажали незалежного висловлювання, а тому у своїй практиці переосмислювали питання свободи творчості та масової культури. У роботах Поптрансу поєднуються естетика поп-арту, концептуальний підхід та іронічна рефлексія повсякденності пострадянського контексту Закарпаття.

У проекті  представлені колективні та індивідуальні практики основних учасників арт-групи — живопис, тексти, самвидави, відеодокументація виставок та перформансів, а також фотографії з архівів художників.

Учасники та учасниці: Вадим Харабарук, Robert Saller, Павло Ковач старший, Natasha Shevchenko, Andriy Stegura, Marsel Onisko та інші.

У вечір відкриття виставки dj сети зіграли:
 - Ptakh
 - Anna Khvyl

У межах проекту планується підготовка друкованого видання про неформальне мистецтво Ужгорода.

Виставка триватиме до 5 травня.

Графік роботи:
Вт-нд, 12:00-20:00

Вхід вільний

Немає коментарів:

Дописати коментар