Интернет реклама УБС

12.04.19

Комітет Міжпарламентського союзу з питань миру і міжнародної безпеки за участю української делегації схвалив резолюцію про неприпустимість використання найманців як засобу підриву миру і територіальної цілісності держав

Українська парламентська делегація бере участь у 140-й Асамблеї Міжпарламентського союзу та пов'язаних із нею заходах. У відповідності до програми заходів 140-ї Асамблеї Міжпарламентського союзу (МПС), 9 квітня продовжилася робота пленарного засідання Асамблеї МПС, постійних комітетів з питань миру та міжнародної безпеки, сталого розвитку, з демократії та прав людини та у відносинах з ООН, а також відбулося засідання Геополітичної групи 12 плюс. У зазначених заходах взяли участь заступник Голови української парламентської делегації Борис Тарасюк та члени делегації - Валерія Заружко, Леонід Ємець та Альона Шкрум.
Найважливішою подією цього дня було схвалення Комітетом МПС з питань миру і міжнародної безпеки проекту резолюції «Про неприпустимість використання найманства як засобу підриву миру і порушення прав людини», співдоповідачами якої є Борис Тарасюк від України і Халід Аль Баккар від Йорданії. За ініціативою української делегації Комітет схвалив рішення внести відповідний проект резолюції з новою назвою «Неприпустимість використання найманства та іноземних бойовиків як засобу підриву миру, міжнародної безпеки, територіальної цілісності держав і порушення прав людини» на розгляд Асамблеї МПС для прийняття в цілому.
У роботі Постійного комітету у відносинах з ООН відбувся обмін думками з питань досягнення державами-членами ООН Цілей сталого розвитку 2030 та формування відкритих, рівних та інклюзивних суспільств.
У ході роботи Постійного комітету МПС з питань сталого розвитку, фінансів та торгівлі делегати затвердили текст проекту резолюції «Про роль чесної та вільної торгівлі та інвестицій задля досягнення Цілей сталого розвитку, зокрема, щодо економічної рівності, стійкої інфраструктури, індустріалізації та інновацій» та схвалили рішення внести його на розгляд Асамблеї. Крім того, делегати затвердили тему наступної резолюції, яка розглядатиметься в комітеті, про розвиток цифрової та циклічної економіки у досягненні Цілей сталого розвитку.
У рамках загальних дебатів була продовжена дискусія щодо парламентів як платформ для підвищення рівня освіти заради миру, безпеки та верховенства права. У своєму виступі народний депутат України А.Шкрум відзначила важливість спрямування освіти на забезпечення поваги до прав людини та встановлення миру, а також привернула увагу делегатів до жахливих наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України, які спричинили велику кількість жертв, постраждалих та внутрішньо переміщених осіб, в тому числі 230 000 дітей, а також 18 переміщених вищих навчальних закладів з окупованих територій.

Немає коментарів:

Дописати коментар