Интернет реклама УБС

24.06.19

Фестиваль "Відкрита ніч. Дубль 22"

Автор Вікторія Кирилюк
У 2019 році фестиваль "Відкрита ніч. Дубль 22" пройде у ніч з 29-го на 30-те червня. Основним майданчиком фестивалю стане Арт-причал у Києві, а паралельні покази та трансляції пройдуть більше ніж у 100 локаціях по Україні та за кордоном.

 «Відкрита ніч» – фестиваль, покликаний що раз відкривати нові українські імена у галузі кінематографу та телевізійного виробництва. 22 рік поспіль справжні кіномани збираються наприкінці червня просто неба, щоб долучитись до останніх новинок, підтримати одне одного та похвалитися фільмами врожаю останнього року.

Фестиваль «Відкрита ніч» проходить під девізом: «Ми. Для нас. Про себе.»

Генеральним партнером фестивалю є Райффайзен банк Аваль.
З 1997 року захід проходить за підтримки Державного агентства України з питань кіно.
З 2016 року фестиваль отримує фінансову підтримку Київської міської державної адміністрації (департамент культури).
У 2019 році фестиваль отримав фінансову підтримку від Українсь getкого культурного фонду.

ІСТОРІЯ

Кінофестиваль «Відкрита Ніч» народився у червні 1997 року як огляд найцікавіших здобутків саме українського кіно. На сьогодні фестиваль є своєрідною лабораторією з перевірки нових ідей для вітчизняних кінематографістів та пошуку молодих талантів, які можуть стати новими обличчями українського і світового кіно.

За 21 років роботи фестивалю у складі журі побували понад 100 відомих митців не лише України, а й світу. Серед них: Ліна Костенко, Юрій Іллєнко, Олег Скрипка, Влад Троїцький, Юрій Щербак, Володимир Войтенко Сергій Фоменко, Юрій Шевчук, Юрій Андрухович, Оксана Забужко, кінознавець з Польщі Гжегож Пеньковський, композитор Вірко Балей (США) та багато інших.

Кожного року фестиваль іменується як «Дубль». Головною локацією перших «Дублів» був майданчик на Андріївському узвозі.

 З 2013 року фестиваль проходить на столичному «Арт-причалі», який поєднує в собі дух історії та урбаністичного простору. Відкритий майданчик на березі Дніпра додає особливої магії, яку дуже цінує наше шляхетне товариство.


Фестиваль щорічно розширює свою географію.
ЖУРІ 2019
МЕЦЕНАТСЬКА РАДА

АНДРІЙ РІЗОЛЬ – ініціатор створення та Голова Меценатської Ради кінофестивалю «Відкрита Ніч», CEO компанії "ВАВІЛОН"; Голова правління Асоціації «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!»; експерт з PR, комплексних комунікаційних, маркетингових, соціальних, мистецьких проектів, кіно - та музичний продюсер.

Компанія «ВАВІЛОН» з 2006 року є постійним стратегічним партнером фестивалю, оскільки одним із пріоритетних напрямків у діяльності компанії є творчі та соціальні проекти, які спрямовані на розвиток і підтримку української кіноіндустрії та культури в цілому. У 2011 році за ініціативи Андрія Різоля, СЕО Компанії «ВАВІЛОН» створено Меценатську Раду Фестивалю, яка на постійних засадах формує та розширює коло меценатів, що виступають гарантами якісного проведення кінофестивалю та всебічно сприяють його розвитку.

ВОЛОДИМИР ЛАВРЕНЧУК – Голова правління «Райффайзен Банк Аваль». Член Ради директорів Форуму провідних міжнародних фінансових установ, член правління Європейської Бізнес-Асоціації, Наглядової ради Міжнародного інституту менеджменту (МІМ-Київ) та Довірчої ради Національного університету «Києво-Могилянська академія».

ОЛЕКСАНДР ГОЛОБУТА – Генеральний директор компанії «Ітос-К».
Image


Фестиваль проводиться щороку.

Відбіркова комісія розглядає аудіовізуальні твори (в т.ч. фільми та/або відео-роботи), які відповідають Положенню фестивалю і надходять до Оргкомітету разом з анкетами учасників/кандидатів у межах часу, відведеного для селекції програми (оголошується щорічно);

Фестиваль триває протягом ночі з останньої суботи на неділю чернвя, під час якої демонструється шестигодинна Загальна програма фільмів та відео-робіт національного виробника на відкритому майданчику в Києві, а також інших містах України;

Журі фестивалю працює протягом ночі одночасно з переглядом на відкритому майданчику, але в окремому приміщенні за окремою чотиригодинною Конкурсною програмою, яка складається з фільмів та відео-робіт, відібраних із Загальної програми;

Оголошення переможців фестивалю відбувається на світанку після нічного перегляду;

Оргкомітет фестивалю продовжує свою роботу протягом року, репрезентуючи фестивальну програму та/або її частину ( в т.ч. твори кандидатів та/або учасників) з метою пропаганди кіно-телемистецтва України на інших внутрішніх та/або міжнародних кінофорумах (фестивалях, семінарах, конференціях) і поширюючи інформацію про фестиваль та його учасників в ЗМІ і мережі Інтернет.

Оргкомітет залишає за собою право включати до програми фестивалю як фільми конкурсного, так і позаконкурсного відбору.

КОНКУРСНІ НОМІНАЦІЇ

Кіно-номінації:

Ігровий фільм
Неігровий фільм
Анімаційний фільм
Музичне відео
Реклама
А також інші номінації, які можуть бути актуальними у майбутньому;

Номінація вважається конкурсною, якщо в ній представлено не менше трьох фільмів. Фільми, кількість яких є недостатньою для формування конкурсної номінації, можуть бути представлені лише у Загальній програмі. Організатори Фестивалю можуть змінювати перелік номінацій на свій розсуд без додаткових погоджень.

ВІДБІР ФІЛЬМІВ ТА ВІДЕО-РОБІТ

Конкурсна програма збирає фільми та відео-роботи:

україномовні;
двомовні (які відображають сучасну, реально існуючу мовну ситуацію);
будь-які фільми та відео-роботи вітчизняного виробника, якщо іншомовні герої фільму дубльовані або озвучені українською мовою.
До Конкурсу беруться фільми та відео-роботи, створені протягом поточного та минулого років вітчизняним виробником, а також фільми і відео-роботи спільного виробництва. Хронометраж фільмів та відео-робіт не може перевищувати 20 хвилин.
Обов’язкова наявність англійських субтитрів.
Пропонуючи свої фільми (фрагменти) та відео-роботи фестивалю, претенденти делегують Відбірковій комісії право допуску (недопуску) фільму чи відео-роботи до Конкурсної або Загальної програми. Відбір фільмів та відео-робіт на фестиваль здійснюється в три етапи:

ФІНАНСУВАННЯ

Фінансування фестивалю здійснюється за рахунок державних установ, громадських організацій, приватної ініціативи, благочинних внесків, а також з інших джерел, не заборонених законами України.

Призовий фонд фестивалю складається з:
- внесків кандидатів, які останні сплачують при подачі анкети в розмірі встановленому Оргкомітетом окремо в національній валюті України;
- головної нагороди в розмірі 50 000 гривень.

Внески кандидатів до призового фонду не повертаються, незалежно від того, чи пройшов відбір кандидат та чи став учасником фестивалю.

Призовий фонд в повному обсязі передається переможцю в номінації “Гран прі Фестивалю”, за вирахуванням суми податків, згідно чинного законодавства України.

Кошти, зібрані зі вступних внесків кандидатів, в повному обсязі передаються переможцю в номінації "Приз глядацьких симпатій".

У разі, якщо переможець (або довірений представник переможця) не отримує приз під час церемонії нагородження, то грошова винагорода переходить у призовий фонд наступного року проведення фестивалю.

ОРГАНІЗАТОРИ ТА СПІВЗАСНОВНИКИ


Організатором фестивалю є Громадська організація «Нарешті».

Голова Громадської організації «Нарешті»

Президент фестивалю «Відкрита ніч» Іллєнко М.Г.



Прес-конференція



Кирилюк Вікторія

Немає коментарів:

Дописати коментар