Интернет реклама УБС

21.10.19

TECH FUSION 2019. BUSINESS GOES TECH


У Києві відбулася найбільша IT-конференція, присвячена практичним питанням цифрової трансформації українського бізнесу
10 жовтня в НСК «Олімпійський» відбулася щорічна технологічна конференція про цифрові трансформації й технологічні інновації для бізнесу, організована дистриб’юторською компанією АСБІС-Україна. На одному експертному майданчику зустрілися власники компаній і представники державних структур зі спеціалістами з галузі ІТ, щоб спільно виробити загальне бачення комплексної модернізації українського бізнесу.
Ключовою особливістю події в цьому році стала культивація ідеї системного підходу до цифрової трансформації. «Конференція Tech Fusion 2019 – це захід про шляхи й способи дієвої цифрової трансформації для побудови перспективної бізнес-моделі в сучасному діджитал-середовищі. Але ми пропонуємо дещо більше, ніж просто огляд технологічних новинок чи обговорення стратегічних задач. Ми пропагуємо системно-комплексний підхід до цифрової трансформації. На наш погляд – це і є певний ключ запалювання, який запускає весь складний механізм впровадження інновацій і змушує його справді працювати, – підкреслив у вступній промові Віталій Мельниченко, генеральний директор АСБІС-Україна.
Гостей Tech Fusion 2019 очікували доповіді понад 30 запрошених спікерів з різних країн світу, які поділилися власним успішним і невдалим досвідом цифрової трансформації. Два паралельних стріми транслювали виступи з двох сцен: перша була призначена для СЕО, і на ній розглядали глобальні тренди цифрових змін, а на другій розбирали питання трансформації всередині компанії, що перебувають у компетенції ІТ-директорів.
Загальну сутність тематики заходу відобразила доповідь «Тренди світової трансформації» від Костянтина Карпушина з консалтингової компанії KMPG. На його думку, цифрові трансформації потрібні для того, щоб знаходити «нові океани», тобто збільшувати доходи компанії, а також для того, щоб компанія була релевантна на сучасному ринку. Серед основних бізнес-трендів він назвав панівну роль CEO у процесі цифрової трансформації, підвищення освіти й навичок персоналу, інтеграцію всіх цифрових ініціатив у єдину платформу, захист персональних даних (GDPR) і покращення внутрішньої комунікації в компанії. Головними технологічними трендами Костянтин вважає стратегічний підхід до використання даних, хмарні технології, цифровий досвід користувачів і ключове – це систематичне впровадження революційних технологій. «Потрібно бути готовим: учитися експериментувати й помилятися. Адже без цього неможливо. П’ятирічний досвід нашої компанії це підтверджує», – підсумував спікер.
Епіцентром подій став виступ на головній сцені яскравого закордонного гостя – Руді де Вейле, консультанта Google, IBM, Intel, Coca-Cola, BMW та світового експерта зі стратегії побудови еко-систем Smart City. Відомий футуролог присвятив свій спіч осмисленому підходу до інновацій. Експертом було представлено детальний огляд трендів, які впливають на сучасний бізнес і на суспільство загалом: поширення літальних пристроїв, розвиток штучного інтелекту й інтернету речей, повсюдна автоматизація тощо. Проте впровадження технологій без урахування людської гідності, прав і свобод можуть завдати шкоди, тому, переконаний доповідач, наступним рівнем інновації має стати самоінновація. «Щоб очолити прийдешню добу усвідомленого бізнесу, потрібно трансформуватися самому й переглянути власну бізнес-модель, почати мислити цілісно й модернізуватися швидко. Зараз варто створювати продукт для споживача, враховуючи етичні цінності, і більше отримувати від даних, користуючись рітейл-аналітикою. Для цього важливо постійно підвищувати власні технічні навички й будувати бізнес довкола сучасних платформ, а також не забувати про екологію: необхідно прагнути 100% відновлюваної енергії та нульовим відходам», – таким було головне повідомлення закордонного гостя до всіх, хто зібрався.
На Tech Fusion 2019 відбулося кілька важливих анонсів. Олександр Борняков із Кабінету Міністрів України представив публіці державну програму «ДіЯ» («Держава і Я»), яку заплановано повністю впровадити впродовж наступних трьох років. Основний принцип, закладений у нову концепцію: human should be first. Цифрова трансформація державного сектора полягає в тому, щоб надати людині зручний сервіс, а не просто перенести бюрократію в інтернет. До кінця року буде запущено 20 оновлених онлайн-послуг.
Радниця голови державної митниці Яніка Мерило розповіла про розробку проектів у межах програми «Держава в смартфоні». На сьогодні активно ведеться робота над створенням електронної черги на кордоні спільно з прикордонною службою та МВС, створюється єдина система відеоспостереження для полегшення контролю над прохідністю кордонів.
Якщо говорити про бізнес-інновації, то на панельній дискусії представник компанії АСБІС-Україна Олексій Дубов оголосив запуск в Україні B2B-рішення від Apple, що успішно працює вже в 65 країнах світу, – програму Apple Business Manager. Додаток здатний інтегрувати пристрої в єдину систему, керовану корпоративним акаунтом, і налаштовувати їх автоматично.
Ексклюзив Tech Fusion 2019 – це презентація індексу інноваційності українських компаній, спеціально розробленого виданням Mind.ua спільно з консалтинговою компанією KPMG.UA і платформою відкритих інновацій Re:actor. Метою цього рейтингу стала демонстрація того, наскільки інновації допомагають бізнесу створювати більш ефективні продукти, спрощувати процеси й удосконалювати бізнес-моделі. Наймодернізованішими галузями в Україні виявилися телекомунікація та банкінг, у той час як сфери транспорту, нерухомості, металургії, енергетики й споживчих ринків поки потребують значних удосконалень.
Крім основних двох локацій заходу, на другому поверсі НСК «Олімпійський» працювало пять тематичних демозон. У геймінг-зоні відбувався турнір із CS:GO, переможцями в цьому році стала команда Rozetka. На Data Management Zone, Smart City Zone, Smart Office, Smart Life Zone відбулася демонстрація продукції та рішень найбільших світових виробників: Apple, Dell Technologies, Logitech, AMD, Intel, Tableau, Seagate, Gigabyte, Supermicro, ABBYY Prestigio, Perenio, Canyon та інших.
Подія відбулася за підтримки Kyiv Smart CityМДА), EBA (Європейської бізнес-асоціації), ACC (Американської торгової палати), Young Business club, RE:ACTOR (платформи відкритих інновацій).
Довідка
Компанія АСБІС-Україна – один із найбільших на українському ринку дистриб'юторів IT-продуктів, компонентів і рішень; надійний, стабільний та прогресивний партнер, роботодавець із великим спектром можливостей і світовим досвідом. Входить до міжнародного холдингу з 28-річним досвідом в IT-дистрибуції, офісами у 28 країнах, 30000 активних клієнтів та з великою кількістю професійних нагород.
У портфелі компанії в Україні – понад 50 брендів і 7000 споживчих та професійних IT-продуктів відповідних світових виробників.
Більше інформації: www.asbis.ua


Немає коментарів:

Дописати коментар