Интернет реклама УБС

12.12.19

Анна Атоян "Втеча з Едему"

З 10 по 29 грудня в ЦСМ "Білий Світ" проходить виставка "Втеча з Едему" української художниці Анни Атоян.

Мисткиня Анна Атоян працює в техніках живопису по шовку, гарячого батика та левкасу. Цими непростими матеріалами вона передає свій особливий і добре впізнаваний погляд на тілесність, пластику і простір.

"Століттями вважалося, що антична скульптура – еталон для всіх поколінь художників – була монохромною. Мармурові герої і боги здавалися людям довершеними в своїй сніжно-білій оголеності.

Але не так думали давні майстри. Поліхромія архаїчних скульптур вражає. Синьогриві леви з вохристими тілами, яскраві уста й інкрустовані оніксами очі богинь дивились на світ з-під вій з тонкого металу. Між реальністю і театралізованою дійсністю стиралася межа. Це було життєрадісне мистецтво, в якому боги були близькими до людей".

"Втеча з Едему" – це ідея-фантазія саду живих скульптур, де античні персонажі мають свободу вибору: яким бути, ким бути і де бути. Білі герої вже не здаються досконалими, реальні люди світяться місячним блиском мармуру і алебастру, а боги живуть людським життям. Твори стають особистостями, вільними від творців, або повністю їм віддаються і лишаються на місті... райському місті. 

Анна Атоян народилася у 1967 році у Львові. У 1990 закінчила Львівську Академію Мистецтв (кафедра художнього скла). З 2000 працює в техніках живопису по шовку і гарячого батика. В техніці левкасу – з 2015 року.

Експозиція триватиме до 29 грудня
Розклад роботи галереї: Вт-нд – 11:00-19:00; пн – вихідний. Вхід вільний





Немає коментарів:

Дописати коментар