Интернет реклама УБС

06.12.19

Konstantin Sinitskiy. «2016-2019»

4 грудня в Мистецькому центрі «Шоколадний будинок» відбулось урочисте відкриття виставки сучасного українського скульптора, члена Національної спілки художників України, лауреата Всеукраїнської триєнале скульптури Konstantin Sinitskiy.
«2016-2019» - такою лаконічною є назва виставки. Доробок саме за цей період представлений у стінах Шоколадного будинку. Експозицію складають сім робіт автора, серед яких: «Небесне тіло» (2018), «Гамлет UA» (2016), «Break dance» (2019), «Людина на реконструкції» (2017) та ін. За словами К. Синицького, як такої ідеї виставки немає, однак не виникає жодного сумніву в її цілісності, адже об’єктом кожної скульптури є людина «як феномен, як соціокультурне явище» (К. Синицький).
Автор не наважується творити власну концепцію сучасної людини через постійну змінність людського буття під впливом зовнішніх чинників. Під час інтерв’ю 25 листопада він припускає: «… одним із важливих факторів, які впливають на наше існування, є здатність особистості адаптуватися до нових соціальних чи культурних обставин, аби не загубитись чи не загубити себе в динаміці сучасності». Тож саме такою – динамічною, змінною, контрастною – постає людина в його скульптурах.
У зображенні сучасної людини неабияк допомагає матеріал: усі роботи виготовлені з металу. Для автора він є феноменом, що зіграв особливу роль у становленні людства (бронзовий вік, залізний вік). Окрім того, у своїх роботах Костянтин Синицький часто звертається до класичних міфологічних, біблійних, літературних образів, зокрема, Гамлета, Юдіфі, Мінотавра, і надає їм нового сучасного звучання.





Немає коментарів:

Дописати коментар