Интернет реклама УБС

14.09.20

В Києві в галереї М17 відкрили виставку – Несвоєчасне. Віктор Сидоренко!




Віктор Сидоренко – знаний та успішний український митець, професор живопису, куратор, дійсний член і віцепрезидент Національної академії мистецтв України,  директор і засновник Інституту проблем сучасного мистецтва Академії мистецтв України. Працює у жанрах живопису, скульптури, фотографії, медіамистецтва. У 2003 році виставлявся від України на 50-й Венеційській бієнале із персональним проєктом «Жорна часу». У 2007 році, на 52-й Венеційській бієнале, разом з Олександром Соловйовим був співкуратором Українського павільйону; двічі (у 2011 та 2013) виступав комісаром павільйону. 

Роботи митця регулярно виставляються в Україні і за кордоном. Персональні проєкти Віктора Сидоренка експонувалися, зокрема, у Національному художньому музеї України (Київ), Харківському художньому музеї, Державному музеї мистецтв Республіки Казахстан ім. А. Кастеєва (Алмати), музеї сучасного мистецтва Kiasma (Гельсінкі, Фінляндія), Taiss Galerie (Париж, Франція), Центрі Вудро Вільсона (Вашингтон, США).

Виставка триває з 10 вересня до 18 жовтня 2020 року

Вже у перший день проєкт отримав високі оцінки відвідувачів.

Виставка "Несвоєчасне" в М17 дала змогу вперше зібрати разом великий цикл Віктора Сидоренка «Пляж і берег», довжиною понад 25 метрів. Презентовано зовсім нові роботи із серії «Несвоєчасні». На окрему увагу заслуговує й унікальна техніка виконання робіт, яку автор, як він зізнався на відкриття, можливо, використовує востаннє. А крім того, особливістю експозиції стали архівні матеріали процесу створення представлених робіт, що дає ключі до переосмислення актуальності та наповнення медіума живопису і не лише.

Організаційний партнер Adamovskiy Foundation, а також партнери відкриття виставки Георгій Сажинов та Natalia Kochergina


 

Немає коментарів:

Дописати коментар