Интернет реклама УБС

02.12.20

Про порядність. 10 ознак по-справжньому порядних людей


«Справжня порядність - це робити правильні речі, дізнається хтось про це чи ні»

Цілісність описується в словнику як якість, якому властиві чесність і строгі моральні принципи. Такі люди надійні, щирі й добрі. За великим рахунком, ми всі повинні прагнути бути такими.

До речі, кожен з нас хотів би, щоб його оточували виключно порядні люди. Але як ви можете знати, що кого-то можна вважати по-справжньому такою людиною? Цю якість, звичайно, не можна підробити або імітувати, але є кілька вірних способів, які допоможуть визначити, що перед вами - порядна людина.

Пропонуємо вам ознайомитися з основними моделями поведінки, які проявляються у порядних людей. Якщо вони є у ваших друзів або колег - наші вітання.

Отже, 10 ознак того, що людина - дійсно порядний.

1. Бере відповідальність за свої вчинки.

Порядні люди роблять саме так, оскільки вони надзвичайно чесні. Якщо ви бачите, що хтось, щоб не трапилося і як би не складалися обставини, завжди відповідає за свої слова і вчинки - ця людина порядна, будьте впевнені.

Це, до речі, не завжди так просто, враховуючи наскільки складне наше життя, але це єдино правильна дорога. І вони вибирають її, хоча і розуміють, як важко їм буде.

2. Для них потреби інших людей - вище власних.

У нашому світі, який наскрізь просякнутий індивідуалізмом, досить складно знайти людей, для яких благо інших буде на першому місці.

Людина, для якої потреби інших людей - вище власних, реально порядна. І, звичайно ж, вона так чинить не заради визнання і подяки. Таким людям просто важливо так робити - що б не відбувалося.

3. Завжди прийдуть на допомогу.

Сет Майєрс, доктор психології, говорить, що волонтерський рух - ось де слід шукати по-справжньому порядних людей. Це все тому, що вони ніколи не шкодують часу на те, щоб допомогти іншим людям. Вони завжди раді зробити щось заради іншої людини. Більш того - це робить їх щасливими.

Коли треба попрацювати разом над тим, щоб зробити свою країну кращою, або допомогти в місцевій їдальні для бідних, тут завжди на допомогу приходять порядні люди. Вони завжди - перші, і завжди - віддані спільній справі.

4. Думають про інших людей добре.

Сет Майєрс також підкреслює, що цілісні люди ніколи не поспішають з висновками щодо інших людей. Вони завжди дають їм шанс порозумітися і продовжують відносини, навіть якщо думки і погляди інших людей не збігаються з їхніми власними.

Адже вони чудово розуміють, що не все в цьому світі таке, яким здається, і кожна людина має свою позицію, яка заслуговує на те, щоб бути почутою. Тому вони виступають за презумпцію невинуватості, а не за поспішні і часто безпідставні звинувачення.

5. Вони чесні в усьому, навіть у дрібницях.

Маленька брехня може бути привабливою, якщо подумати: «Так нічого страшного, це ж один раз». Але цілісні люди ніколи не піддаються цьому імпульсу. Порядність - значить чесність, і вони залишаються такими кожен день, в кожному вчинку або думці. Цінуйте цю якість в людях - вона безцінна в наш час.

6. Завжди виявляють вдячність.

Ми звикли вважати, що вдячність ще треба заслужити, просто так нею ніхто не розкидається. А ось цілісні натури дякують абсолютно всіх людей - навіть першого зустрічного. Вони знають, що кожна людина заслуговує на повагу і того, щоб з нею поводилися по-людськи. Порядні люди ніколи не бувають грубі з працівниками сфери обслуговування.

7. Вони скромні.

Порядна людина може пишатися своїми досягненнями, і це правильно, але в той же час - вона надзвичайно скромна. Іншими словами, такі люди чудово розуміють різницю між такими поняттями як «впевненість» і «зарозумілість». Вони знають, що перше - це сила, а друге - недолік.

Вони чудово вивчили свої сильні сторони, і використовують їх для того, щоб стати ще кращими.

8. Завжди визнають свої помилки.

Кому подобається зізнаватися в тому, що помилився або помилявся? Це зовсім не весело, ти відчуваєш себе приниженим, ображеним ... Але тільки не для порядних людей! Вони не бачать проблеми в тому, щоб визнати свої помилки, коли вони дійсно допустили їх.

Ви легко дізнаєтеся таких людей по готовності визнати першими, що вони помилилися. Порядні люди завжди готові вибачиться, якщо винні.

9. Вони надійні.

Порядні люди завжди тримають слово і виконують взяті зобов'язання. Якщо вони кажуть, що ви в чомусь можете на них покластися, знайте, що слово своє - стримають, що б не трапилося.

Порядність - це завжди бути кращим, ніж ти можеш, і надійність - частина цього прагнення. Порядні люди ніколи не забудуть про вас, якщо пообіцяли допомогти. Ви можете бути в цьому впевнені.

10. Завжди доброзичливі.

Крім усього іншого, порядні люди - добрі. Вони не з тих, хто говорить одне, а за пазухою носить камінь. Для них така поведінка просто незрозуміла. Порядні люди знають, що справжня сила - в доброті, і дотримуються цього правила все своє життя.

«Справжня порядність - це робити правильні речі, дізнається хтось про це чи ні», - Опра Уїнфрі.

Пам'ятайте, порядні люди поступають так тільки тому, що вважають цю поведінку правильною. Вони не чекають нагород і визнання! У цьому їх велич і краса!


Підготував Олександр Майстренко

Немає коментарів:

Дописати коментар