Интернет реклама УБС

18.04.21

Художнє та документальне кіно про збереження довкілля


Ви кіноман? Не уявляєте своє життя без фільмів? Тоді ми пропонуємо вам переглянути декілька дуже цікавих еко-стрічок.

🌱 "Екологічний слід людини"/ "Human Footprint"(2007 рік)

У цьому фільмі глядачі отримають можливість подивитися на себе з боку. 

З яких складових складаються повсякденні будні звичайної людини? 

До чого зводиться ціле життя?

Ви тільки уявіть, що зможете побачити практично все, що тільки використовували, або коли-небудь робили. Скільки сліз пролили, скільки слів сказали, скільки чашок чаю випили? До кінця цього фільму вперше можна побачити життя, ретельно розкладене на окремі складові. Це історія про життя окремо взятої людини, і кожен може опинитися на його місці. 

Це історія екологічного сліду кожного з нас…

🌱 "Екополіс"/ "Ecopolis" (2008 рік)

Екополіс – це місто майбутнього, яке зовсім відмінне від нашого способу життя.

Ви побачите інноваційні технології переробки і використання сміття, екологічні види транспорта, альтернативні джерела палива, малошумні літаки і багато іншого.

🌱 "Дім"/ "Нome"(2009 рік)

Поетичний документальний фільм відомого французького фотографа і борця за чистоту навколишнього середовища Яна Артус-Бертранда в основному складається з планів земної поверхні з висоти пташиного польоту, звідки добре видно природні памятки, і те, як людство перетворює їх на щось непотрібне. Артус-Бертранд починає з важливості водоростей для екосистеми планети, пролітає над усіма континентами, зауважує наслідки глобального потепління, але дивним чином закінчує на позитивній ноті, і непохитну віру в майбутнє людства.

🌱 "Втрачені річки"/ "Lost rivers" 

(2012 рік)

Режисер фільму відшукує річки, які були давним-давно заховані під землю у всіх великих індустріальних містах у розвиненому світі. Це сміливий і красивий фільм про те, що природа продовжує жити, навіть якщо ми забуваємо про неї.

🌱 "Пальне"/ "Fuel"(2008 рік) 

Джошуа Тікелл – проповідник використання біопалива та альтернативної енергетики. Він вважає, що залежність США від нафти і є корінь зла. 11 років він їздить по країні в своєму фургоні, заправленим рослинним маслом. Він домагається зустрічі з відомими людьми і всіляко змушує їх допомогти у вирішенні цієї проблеми. У кадрі зявляються Джулія Робертс, Вуді Харельсон, Шеріл Кроу та інші зірки.

🌱 "Згодні на все виправляють світ"/ "The Yes Men Fix The World"(2009 рік).

"The Yes Men"– група активістів, яка займається культурними провокаціями, видаючи себе за впливових людей і представників відомих організацій. Їх діяльність включає створення підставних веб-сайтів, ідентичних оригінальним. Отримуючи через такі сайти запрошення, вони беруть участь в різних конференціях, симпозіумах і телевізійних передачах.

Всі ці фільми змушують замислитися над важливістю природи, над тим, як ми змінюємо цей світ.

Сподіваємося, вам сподобалася наша підбірка кінострічок😉

Анна Слезіна

Немає коментарів:

Дописати коментар