Интернет реклама УБС

04.10.21

Посміхніться: топ-5 причин чому важливо сміятися



Автор Руслана Сторожук




Звичайно, більшість з нас полюбляє слухати смішні анекдоти, перебувати серед людей з хорошим почуттям гумору і дивитися комедії. Але, мало хто з нас, серйозно відноситься до свого сміху і докладає достатню кількість зусиль для того, що б «хіхікати» частіше. Хоча мали б. Зараз ми вам пояснимо чому це так важливо.

Сміх подовжує життя

Вчені з коледжу Альберта Ейнштейна і Університету Єшива (США) дійшли наступного висновку: частиною «гена довголіття» є такі риси особистості, як оптимізм, спокій і потіхи. Більшість довгожителів, які взяли участь в дослідженні, виявилися спокійними оптимістами, які вважали, що сміх - найголовніше в житті.

До речі, порівнявши тривалість життя знаменитих театральних акторів за останні 270 років, шведські лікарі виявили несподівану закономірність: коміки живуть довше трагіків.

Сміх зміцнює імунітет

Сучасні дослідники стверджують: сміх мобілізує наш імунітет на боротьбу з хворобами. До прикладу, сміючись взимку якомога частіше, можна збільшити в організмі кількість імуноглобуліну А, що захищає слизові оболонки від атаки вірусів і бактерій.

Взагалі, весела вдача знижує шанс прояву різних недуг на 50% - під час сміху поліпшується вентиляція легенів, в судинах накопичується вуглекислий газ, який знижує артеріальний тиск, та й рівень цукру в крові піднімається помітно менше як і у діабетиків, так і у здорових людей.

Сміх тренує м'язи обличчя.

Існує думка, що сміх провокує появу зайвих зморшок. Це не зовсім правда. Насправді, мімічні зморшки все одно рано чи пізно з'являться незалежно від того, як часто ти смієшся. Але самі м'язи обличчя більш сильні і пружні у тих, хто сміється частіше.

Посмішка приносить вигоду

Від сміху можна отримати і грошову вигоду. Офіціанти, які постійно посміхаються клієнтам, отримують в 1,5 рази більше чайових.

Крім цього, чоловіки з хорошим почуттям гумору здаються жінкам розумнішими, ніж серйозні представники сильної статі. 

Сміх допомагає краще вчитися. 

Коли ми намагаємося дізнатися щось нове, то зазвичай досить серйозні, але дослідження показують, що хороший сміх під час вивчення нового матеріалу, допоможе вам увібрати в себе більше корисної інформації.

Цікаві факти

- Звичайна дитина у віці 6 років сміється приблизно 300 раз в день, тоді як дорослі посміхаються і сміються в середньому лише 15 разів за добу. При цьому до 3-місячного віку діти взагалі не вміють сміятися.

- Самі усміхнені люди живуть в Бразилії і на Кубі, а найпохмуріші - в Скандинавських країнах.

- У ХVII столітті лікарі говорили: «Прибуття паяца в місто значить для здоров'я більше, ніж десять навантажених ліками мулів!»

Немає коментарів:

Дописати коментар