Интернет реклама УБС

18.02.22

Користувачі мережі чи невільники віртуального світу? Найпростіший спосіб захистити себе від взлому


Автор Вікторія Дуженко




Світ стає дедалі більше цифровим. Віртуальність починає тісно сплутуватися з реальністю. Проте чи готові ви поділитися всім з нею? 

 Нещодавно мені наснився сон, де я не могла контролювати, що публікується в моєму профілі й туди хтось почав "заливати" мої фото та відео. І якщо деякі з них мені були знайомі, то більшість я бачила вперше. А навкруги мене були люди, багато людей... усі вони лише лайкали та коментували нові фото та відео понурившись у свої телефони, нібито не розуміючи, що це не я публікую пости й мені потрібна допомога, а не їх коментарі...


 Це, звісно, лише сон, але в ньому є своя реальність. Те, наскільки люди не помічали нічого навкруги й зовсім не аналізували ситуації, розчинившись у віртуальному світі, насправді лякало найбільше . 

 Я замислилась... Невже це те, до чого ми прямуємо? Адже вже зараз ми все частіше надаємо перевагу листуванню в месенджері, замість живої бесіди, публікації фото в соціальній мережі, а не прогулянці, як такій. 

 Медіапростір спрощує наше життя, але водночас ускладнює його, роблячи нас своїми невільниками. 


 До того ж,  нам здається, що все під нашим контролем, але насправді більшість й гадки не має, як захистити свої акаунти. 

 Напевно вже ні для кого не секрет те, яким має бути пароль - не короткий, хоча б одна велика літера та цифра й в ніякому разі не ваша дата народження!  Та мало в кого стоїть двофакторна авторизація, яка грає не меншу роль у захисті, а може навіть більшу.

 Вам обов’язково потрібно її ввімкнути на всіх ваших соціальних мережах та поштах, перейшовши в налаштування до категорії безпеки!

 Після цього аби потрапити в акаунт доведеться не тільки ввести пароль, але й виконати додаткове підтвердження. Наприклад, уведення коду, який прийде на ваш номер чи пошту. Це не дасть змогу тому, кому все-таки вдасться підібрати ваш пароль так просто потрапити до акаунту. 

 Раджу більше ознайомитися з практичними порадами з цифрої безпеки. Насправді їх значно більше й стосуються вони не лише соціальних мереж та пошт. Наприклад, приховання вмісту повідомлень на заблокованому екрані й т.д.

 Але не дозволяйте віртуальному світу вас повністю поглинути.  Проводьте більше часу з близькими й поза гаджетами, адже якими б надійними та захищеними не були ваші застосунки - віртуальне ніколи не має повністю замінити реальне!





Немає коментарів:

Дописати коментар