Интернет реклама УБС

19.02.22

Українські стартапи: про них знає увесь світ, лише не українці


Автор Анастасія Фаль



З кожним роком Інтернет-сфера розширюється все більше. Різноманітність додатків дивує користувачів: від медитації у телефонні до правлення  помилок у ваших текстах.  До незвичних додатків можна ще сюди віднести українські стартапи, які завоювали серця західних користувачів . Проте кількість споживачів з України поки менше. 

Grammarly, Reface, Petcube - ось хто вступає на український ринок вже швидкими темпами. 

Grammarly - сервіс заснований у 2009 році трьома українцями Олексієм Шевченком, Максимом Литвином та Дмитром Лідером. Завдяки цьому додатку ви зможете отримати оброблені тексти англійською мовою. Адже ця мова є одна із найпопулярніших у світі. 

Для бізнес-переписок, власних текстів чи навіть для навчання можна користуватись Grammarly.

Сьогодні Grammarly працює з більш ніж 500 000 додатків та веб-сайтів, включаючи поштові клієнти, корпоративне програмне забезпечення та текстові процесори. Компанія заявляє, що в міру того, як все більше людей підключається до більшої кількості онлайн-платформ, важливо налагодити спілкування для досягнення індивідуальних та бізнес-цілей, і компанія прагне допомогти своїм користувачам досягти саме це.

Наступним вже не менш відомий додаток Reface, який є одним з проєктів українського стартапу RefaceAI.  Компанія Neocortex, яка була заснована випускниками Києво-Могилянської академії, займалась розпізнаванням текстового та візуального контенту. Додаток побачив світ в січні 2020 року. Першою його назвою було “Doublicat”. Вже на квітень його завантажили більше мільйона разів. За пів року після релізу це число збільшилося до п’яти мільйонів. 

А в серпні додаток обійшов Instagram, YouTube, Zoom, Netflix, TikTok і Amazon в чартах багатьох країн. Правда, вже під новою назвою — Reface. До кінця місяця кількість користувачів досягла 20 мільйонів. Ця цифра майже подвоїлася до середини вересня.

Зараз компанія RefaceAI продовжу працювати в цьому напрямку та розвиває технологію заміни облич на фото або відео. Дійсно круто, те що додаток обійшов навіть TikTok і Netflix, ставши додатком 2020 року по версії Google. 

Стежити за життям ваших улюбленців, поки вас немає - це просто. 

А третім не менш крутим стартапом є Petcube. Невеличкий куб, у якому є камера, динамік, мікрофон та лазерна указка, які регулюються з Wi-Fi. Керувати Petcube можна зі смартфона через мобільний додаток для iOS та Android. Заснували проект українці Ярослав Ажнюк, Олександр Нескін та Андрій Кльон. Їм на момент старту не було й 25 років. Він виник у 2012 році і з того часу залучив 13,8 млн дол інвестицій, запустив продажі у 2 500 фізичних магазинах США та на Amazon.

Такі додатки зараз на піку полярності, які пов’язані з нашими братами молодшими, адже безліч ситуацій з боку господарів створюють проблеми і для людей у суспільстві.  Закрита тваринка у спеку в машині чи навіть у квартирі заставляє задуматись споживачів про якісь заходи. 

Світ швидкими кроками наближається до глобальної цифровізації, тому  вигідно стежити  за додатками і стартапами, які зможуть покращити ваше життя і полегшити ж вашу роботу.

Немає коментарів:

Дописати коментар