Интернет реклама УБС

09.02.22

Флекситаріанство та його переваги


Флекситаріанська або напіввегетаріанська дієта може допомогти зменшити кількість викидів парникових газів від сільського господарства вдвічі.

Напіввегетаріанська дієта — це стиль харчування, подібний до вегетаріанства. Однак різниця полягає в тому, що флекситаріанська дієта дозволяє помірно споживати м’ясо та інші продукти тваринного походження.

Харчова індустрія значно впливає на зміни клімату: виснажує запаси прісної води та забруднює навколишнє середовище через надмірне застосування азоту та фосфору. За розрахунками вчених, негативний вплив харчової промисловості на навколишнє середовище збільшується через зростання населення планети. До 2050 року цей приріст може становити від 50 до 90% і цього буде достатньо, щоб вичерпати можливості та ресурси Землі.

Вибір на користь переважно рослинного харчування допоможе світові з боротьбою зі змінами клімату, нестачею води та забрудненням навколишнього середовища.

З метою популяризації рослинного харчування в Україні стартувала кампанія UA Plant-Based. Ця ініціатива підтримує виробників, мережі роздрібної торгівлі та заклади, що мають у своєму асортименті рослинні позиції чи бажають розвиватися у цьому напрямку. Команда працює над зміною суспільної думки про рослинне харчування, поширює науково обґрунтовану інформацію та прагне долучити Україну до всесвітнього «Plant-Based» руху. 

«Світ змінюється, а разом із ним змінюються й харчові звички людей. За прогнозами The Good Food Institute, глобальний ринок рослинних альтернатив сягне близько 30 мільярдів доларів до 2025 року, ставши одним із найперспективніших сфер бізнесу. У деяких місцях світу до двох третин людей обирають флекситаріанство, близько двох мільйонів громадян України не вживають м’яса, і ще більше намагаються зменшувати його споживання. Змінюється не лише наповнення наших холодильників, а й весь спосіб життя!», — розповідають на сайті організації.

До команди UA Plant-Based увійшли досвідчені експерти та експертки з рослинного харчування, чия робота ґрунтується на світовому досвіді рослинної кухні та найновіших світових тенденціях. На сайті компанії uaplantbased.com.ua можна знайти корисні матеріали та статті про рослинне харчування й веганський спосіб життя, книги з рецептами та довідники.


Якщо ви є власником бізнесу, що популяризує рослинне харчування чи хочете дізнатися про флекситаріанство, вегетаріанство або веганство більше, команда UA Plant-Based з радістю відповість на ваші питання та запити у своїх соціальних мережах: @uaplantbased.

Дбаймо та змінюймо наш світ на краще!


Анастасія Рашевська

Немає коментарів:

Дописати коментар