Интернет реклама УБС

13.11.13

Єврокомісія : Україна отримає більше грошей від ЄС після підписання Асоціації


Європейський союз готовий збільшити обсяги фінансової допомоги Україні після підписання Угоди про асоціацію - заявив в коментарі телеканалу БТБ Пітер Стано , прес - секретар євро комісара з питань розширення та політики сусідства Штефана Фюле.

 «Цього року обсяги підтримки заплановані на рівні 270 млн євро. Ви знаєте наші принципи, якими ми керуємося, надаючи допомогу нашим партнерам. Чим більше демократичних перетворень відбувається в країні, тим більше наша фінансова підтримка. Продовження Україною курсу на проведення політичних, економічних і соціальних реформ означатиме, що ми будемо збільшувати обсяги грошової та інших видів підтримки. Ми хочемо допомогти Україні в цьому напрямку, тому що проводити реформи нелегко, вони можуть проходити досить болісно », - сказав Пітер Стано .

 У той же час він зазначив, що з моменту здобуття незалежності Україна отримала від ЄС допомогу на суму близько 3,3 млрд евро. Після підписання Угоди про асоціацію ЄС готовий збільшити фінансову допомогу для України .

 Відповідаючи на питання про те, на які конкретно проекти будуть виділятися гроші ЄС, Стано сказав: «Ми підтримуємо модернізації реформи. Я б виділив три основних напрямки: регіональний розвиток, навколишнє середовище та розвиток торгівлі. Все разом це означатиме підтримку громадянського суспільства, ядерну безпеку, проекти перетину кордонів. ЄС надає кошти своїм партнерам на продовження реформ в окремих пріоритетних галузях » .

 Нагадаємо, раніше представник Єврокомісії заявив, що ЄС може виділити Україні 610 млн євро додаткової фінансової підтримки.

О. Майстренко

Немає коментарів:

Дописати коментар