Интернет реклама УБС

11.12.13

Як стати босом ?

Досить часто трапляється так, що працюють в офісі з ранку до ночі одні, а підвищення по службі отримують зовсім інші. І далеко не завжди це кращі співробітники в фірмі. Зліт по кар'єрних сходах чекає не тільки, хто виявляє професійне завзяття, а й тих , хто вміє правильно поводитися. 

ДОРОГА ДО АМЕРИКАНСЬКОЇ МРІЇ 
Навряд чи знайдеться людина, яка не бажала би стати великим босом. Але поки одні мріють, інші ставлять перед собою мету і добиваються її. І далеко не завжди ці люди - чудові фахівці або дуже відповідальні співробітники. Адже на кар'єрне зростання впливають не тільки ваші професійні навички, а й манера поведінки .Здавалося б, рецепт успіху досить простий: треба працювати день і ніч, вносити раціональні пропозиції, і тебе неодмінно помітять і запропонують керівну посаду. Проте справжніми босами стають лише одиниці.
 

ТІЛЬКИ ВИСОКІ ЗАРПЛАТИ
Рекомендується не розмінюватися на дрібниці і завжди претендувати на ту роботу, яка краще оплачується. Навіть якщо у вас порівняно невеликий досвід, не варто шукати щастя в маленьких фірмах, про які ніхто ніколи не чув - прикладіть всі свої зусилля і займіть посаду в компанії з ім'ям.На думку експерта, рівень зарплати прямо впливає на ваш кар'єрний ріст: «Чим більше вам платять, тим більше ви помітні для вищого керівництва компанії. Чим більше вам платять, тим більшого від вас чекають. Це означає, що поле вашої відповідальності буде ширше, число завдань і проблем, які вам належить вирішити, більше. А чим більше можливостей показати результат, тим коротше шлях до успіху. Нарешті, працівник, який оплачується вище, завжди отримує кращу посаду ». 

ЗАВЖДИ НА УВАЗІ 
Продвигайте себе в компанії, як продавець просуває свій товар. Працюйте на помітних проектах або на проектах, які користуються особливою увагою начальства. Складіть записку про ваші пропозиції і подбайте про те, щоб з вашими ідеями познайомилися саме ті, хто повинен».Ця порада корисна не тільки для бажаючих стати генеральним директором, а й взагалі для всіх співробітників, які хочуть домогтися прихильності начальства. Часто буває так, що підлеглий добре справляється з роботою, виконує всі плани або навіть більше, але він зовсім непомітний для керівництва. Тому його обходять стороною премії, підвищення та інші бонуси. Заявіть про себе - нагадайте начальству, що в їх підпорядкуванні знаходиться дуже відповідальний і добре виконуючий справу працівник! 

НІЯКИХ « СЛОНІВ » І СЮРПРИЗІВ 
Керівництво не любить сюрпризи: ні радісні, ні тим більше неприємні. І справа не в особистісних якостях конкретної людини, а в особливостях роботи на керівних постах. Начальник зобов'язаний знати про всі справи, які відбуваються в його відомстві. Тому кожен раз, коли ви підносите сюрпризи своєму босові, він сприймає це як втрату контролю над ситуацією, а це вже загрожує втратою довіри до своїх співробітників. З таким положенням справ претендувати на керівні пости у вас навряд чи вийде.Ще увага акцентується на так званих «слонах» - проблемах або ситуаціях, які підлеглі намагаються приховати від керівництва, боячись покарання. Того, хто вважає, що проблеми краще приховати, при будь-яких умовах чекає провал. Якщо ви розумієте, що справи йдуть не так, як треба, або бачите дурня, який ось-ось наламає дров, скажіть про це вашому начальству і колегам. Чим довше ви чекаєте, тим більш руйнівною стає проблема  Але ви можете перетворити її в блискучу можливість показати себе. Акуратно сформулюйте і роз'ясніть ситуацію босові, підрахуйте можливий збиток, запропонуйте можливі рішення. 

ТІЛЬКИ ВАЖЛИВА РОБОТА 
Багато хто вважає, що перекладати роботу на інших - згубне заняття для вашого кар'єрного зростання. Однак якщо займатися цим з розумом, то ваше сходження до посту генерального директора тільки прискориться. Справа в тому, що перекладати на інших потрібно не все, а тільки другорядні обов'язки, які не є основним напрямком діяльності компанії. Наприклад, якщо ви займаєтеся продажами холодильників і ваш основний обов'язок - налагоджувати контакти з клієнтами, то не слід братися за побудову графіків продажів, участь в PR -акціях і т. д. Ви повинні робити те, що приносить підприємству дохід. Якщо ви будете видавати начальнику тільки ті результати, які напряму впливають на розвиток компанії, ваші шанси на підвищення помітно зростуть.Крім цього, принцип поділу роботи на головну і допоміжну має значення і при виборі відділу компанії чи посади. Якщо ви юрист, то шукайте місце в консалтингових агентствах, юридичних фірмах, але ніколи не погоджуйтеся на посаду штатного юриста в мережі магазинів. Інакше ви ризикуєте займатися тільки допоміжної роботою, і відповідно ваша роль на підприємстві буде другорядною. 

У ВІДПУСТКУ - ЯК НА ПЕРЕГОВОРИ 
Керівник, який хвалиться, що ніколи не бере відпустку, - або поганий менеджер, або просто дурень - така є поширена думка. За словами експерта, керівник, який пішов у відпустку з чистою совістю - ознака хорошої організації роботи відділу, так як і в його відсутність робота не припиняється. Також вважається, що відпустка - не тільки час для відпочинку, а й чудовий шанс завести знайомство з новими корисними людьми.У той же час експерти радять планувати відпустку задовго, наприклад, за рік. Перебуваючи на канікулах, ви вже повинні знати, де і коли будете відпочивати наступного разу . На думку автора, дату і місце відпустки змінювати не варто - керівництву не подобається, коли плани підлеглих часто змінюються.ТІЛЬКИ ДРУЖЕЛЮБНІСТЬПотрібно бути гранично обережним у спілкуванні з колегами. Ніколи не варто ображати або принижувати навіть тих співробітників,  які набагато нижчі вас за посадою. Світ бізнесу дуже тісний. Протягом сорока- п'ятдесяти років вашої кар'єри, люди, з якими ви стикаєтеся по роботі, просуваються по службі, переходять в інші компанії. Кожен з колег, з яким у вас не склалися стосунки, може раптом опинитися поряд з вами, де б ви не були, в будь-якій точці земної кулі. І кожен з них може мати впливових друзів. Ви ніколи не знаєте, де і коли можете зіткнутися з ворогом, якого створили собі самі.Порада, безумовно, корисна для всіх без винятку - ніхто не знає, з ким вам доведеться зустрітися в майбутньому. Не виключено, що ваш колишній підлеглий, якого ви обзивали ідіотом і вважали ледарем, через 5-10 років стане вашим начальником. 

КОЛЕГИ - ДЛЯ БІЗНЕСУ, ВЕЧІРКИ - ДЛЯ ДРУЗІВДеякі експерти категорично проти різного роду корпоративних пиятик: Ніколи не випивайте з вашою командою після роботи. Це марна трата часу і грошей. Краще пропустіть стаканчик разом з дружиною або один. Не пийте за обідом. А краще взагалі не обідайте».Другий « удар» експертів припадає на настільки улюблені офісними співробітниками корпоративи . Вони радять не ходити на офісні вечірки. У житті бувають або вечірки, або бізнес. Ніколи не розважайтеся на бізнес- вечірках. Нічого не станеться, якщо ви взагалі на них не будете ходити. Просто ввічливо вибачитеся і не ходіть. Ні в якому разі не їздите на пікнік, організований компанією, якщо ви не можете взяти з собою дружину. Через дурниці, які дозволять собі інші, погана чутка може зачепити й вас. Якщо в компанії діє правило " Коли не йдеш, значить, нас не поважаєш", доведеться приєднатися до всіх . Пийте тільки содову».Цікаво відзначити , що ці слова досить справедливі: деколи деякі співробітники поводяться на корпоративі так, що наступного дня їм, швидше, світить звільнення. У цій ситуації краще зовсім не відвідувати подібні заходи. 

ЦІНА ПИТАННЯ
Але яку ціну доведеться заплатити за успіх? Уявіть , що виконуєте хоча б ці правила: ваше життя розпланована на кілька років вперед, і в ньому немає місця сюрпризам і несподіванкам ; спілкуватися з колегами з особистих питань не можна - вас можуть викрити в малодушності; корпоративи теж під забороною. Ваш ідол - це ваш бос, і всі ваші дії спрямовані на те, щоб переконати його, що ви гідні підвищення. Це схоже на своєрідну дієту для душі - ніяких почуттів та емоцій , тільки робота і шлях наверх .

Віктор Друг

Немає коментарів:

Дописати коментар